Larsson chanslös mot Azarenka

”Jävligt tuff lottning”

Foto: AP
Johanna Larsson.
SPORTBLADET

Den största tennisbanan och ett möte mot en av världens bästa tennisspelare.

Johanna Larsson fick en glimt av hur det är – men bara i drygt en timme mot Victoria Azarenka.

– Det är otroligt nyttigt att få möta sådana här spelare. Sedan är det en jävligt tuff lottning, sade Larsson.

Ingen kunde begära eller tro att hon skulle rubba världsfemman från Vitryssland i US open. Till slut blev det också förväntade setsiffror, 1–6, 3–6, inom loppet av 1.10 timme. Och ska man se positivt på det hela – och det var det enda Johanna Larsson kunde göra – var att det i alla fall var en erfarenhet att få spela på centrecourten mot en av kandidaterna till slutsegern.

– Det går inte att vara alltför besviken när man ändå ger allt. Ju fler gånger jag får möta de här bättre spelarna, desto bättre blir man själv, sade hon.

Det märktes också under så kort tid som matchen pågick under tisdagsförmiddagen i New York. Första set var snabbt avklarat. I jättegrytan med plats för 27 000 åskådare men bara ett par hundra på läktarna så här tidigt på dagen, var Larsson uppenbarligen spänd och stressad. Azarenka gick snabbt upp till 5–0 innan svenskan i alla fall kunde hålla sin serve.

Spelar snabbt

Det var inte så mycket att minnas av inledningen, desto mer i så fall andra set.

En av Larssons absolut största styrkor är hennes kämpavilja och det gav hon tecken på då när hon faktiskt kunde utmana vitryskan från baslinjen och bland annat bröt tillbaka till 1–1 i inledningen av setet.

– Hon spelar så otroligt snabbt att man inte hinner tänka. Egentligen passar hennes spelsätt mig oerhört dåligt när hon står en meter framför baslinjen. Sedan måste man serva bättre än vad jag gjorde. Man kan inte besegra en sådan här världsspelare med andraservar.

– Men spelar hon så här kan hon vinna hela US open.

Och det kan vara i alla fall lite mer tröst för Larsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM