Svenskarna utslagna ur Australian Open

Johanna Larsson förlorade i den första omgången

Foto: Bildbyrån
Johanna Larsson.
SPORTBLADET

De blågula singelhoppen är utslagna ur Australian Open.

Johanna Larsson förlorade nattens match mot Kaia Kanepi.

Årets första Grand Slam-turnering slutade med ett blågult fiasko. I Robin Söderlings frånvaro ställdes allt hopp i singelspelet till Sofia Arvidsson och Johanna Larsson – och båda svenskorna blev utslagna i första omgången. Sofia Arvidsson hade en sällsynt dålig dag på jobbet och blev stundtals utspelad av 168:e-rankade hemmaspelaren Olivia Rogowska (3-6, 1-6).

– Största besvikelsen någonsin. Går tillbaka till hotellet, twittrade hon efter matchen.

Revansch i dubbel

I natt var mötte Johanna Larsson samma öde i Melbourne Park. Den i Helsingborg bosatta Bodentjejen räckte inte till mot 25:e-seedade Kaia Kanepi. Efter en timme och elva minuters spel slog den kraftfulla estländskan in matchbollen som gav 6-2, 6-4 och en plats i andra omgången, där Ekaterina Makarova väntar. Johanna Larsson saknade inte chanser i matchen men hade problem i sina servegame och utnyttjade bara två av sex breakbollar. 23-åringen debuterade i Australian Open i fjol. Även då blev det

förlust i första omgången, mot Lourdes Dominguez Lino. Svenskorna kan revanschera sig i dubbelklassen, men måste spela bra för att ha en chans mot det 16:e-seedade paret Shahar Peer/Vera Dusjevina.

ARTIKELN HANDLAR OM