Sjarapova till semi

”En stabil insats”

Foto: AP
Maria Sjarapova slog ut 56:e-rankade Makarovia med 6-2, 6-3.
SPORTBLADET

Maria Sjarapova eller Petra Kvitova.

En av dem spelar final i Australian Open.

Det står klart efter nattens matcher.

Jekaterina Makarovia svarade för damturneringens största skräll när hon skickade hem Serena Williams från Melbourne Park.

I natt var det den 56:e-rankade ryskans tur att packa väskorna.

23-åringen räckte inte till i den helryska kvartsfinalen mot pånyttfödda Maria Sjarapova. Matchen, som slutade 6-2, 6-3, var över på en och en halv timme.

77 procent av förstaservarna

Sjarapova, som periodvis har haft stora problem med serven, satte inte mindre än 77 procent av förstaservarna och slog 26 winners att jämföra med tio för Makarova.

– Det här var en stabil insats. Hon slog tillbaka många bollar, men jag höjde spelet när det behövdes, sa Maria Sjarapova på en följande presskonferensen.

Chans till revansch

I semifinalen får den svensktränade ryskan möta en för henne bekant spelare, Petra Kvitova. Den andraseedade tjeckiskan – som i sin kvartsfinal besegrade Sara Errani med 6-4, 6-4 – slog Sjarapova i Wimbledon-finalen.

Kvitova vann även deras senaste möte. Den matchen, kvartsfinalen i Tokyo, tvingades Sjarapova bryta efter att ha stukat foten i första set.

– Hon spelar sitt livs tennis men jag ser fram emot matchen. Jag gillar inte att förlora mot en spelare flera gånger i rad, säger en revanschsugen Maria Sjarapova.

Kim Clijsters och Victoria Azarenka gör upp om den andra finalplatsen.