Djokovic fick kämpa: ”David ger aldrig upp”

Foto: GETTY
SPORTBLADET

Novak Djokovic är klar för semifinal i Australian Open.

Det dröjde två timmar och 44 minuter, men till slut kunde han slå in matchbollen mot David Ferrer.

– Redan efter två game kände jag att det skulle bli en lång kväll, säger superserben.

David Ferrer löpte mil på Rod Laver Arena och hann upp bollar som andra spelare inte ens brytt sig om att springa efter.

Problemet?

På andra sidan nätet stod Novak Djokovic, som är i Melbourne för att försvara för sin titel. Serben fick kämpa för segern, men vann till slut med 6-4, 7-6 (7-4), 6-1.

– Det var tur att jag fick med mig andra set. Det var viktigt, inte minst mentalt. Efter det började jag spela mer aggressivt, och det gav resultat. Ja, jag var tvungen att kliva in i banan. Det var det enda sättet att vinna på, säger Novak Djokovic till Channel 7.

”David ger aldrig upp”

David Ferrer är känd för att aldrig vika ned sig, och var sig lik under kvartsfinalen. I första set jagade han boll i 58 minuter. Det andra tog en timme och 16 minuter att genomföra. Ferrer ledde tiebreaket med 4-2, men då visade Djokovic varför han toppar världsrankingen. 24-åringen vann fem bollar i rad, vilket blev matchavgörande.

I tredje set kunde Novak Djokovic spela avslappnat och då handlade det plötsligt om klasskillnad. Efter matchen var han mest lättad.

– David ger aldrig upp och tvingar sina motståndare till långa slagdueller. Det kändes som att enbart de två första gamen höll på i

en och en halv timme, säger Djokovic.

”Måste spela som i fjol”

I semifinalen ställs han mot Andy Murray, som besegrade Kei Nishikori i sin kvartsfinal. Djokovic har vunnit sex av deras tio föregående

möten och slog skotten med 6-4, 6-2, 6-3 i förra årets Australian Open-final.

– Jag ska försöka spela som i fjol och det kommer att krävas. Andy vill vinna sin första Grand Slam-titel och har visat att han är i bra

form, säger Novak Djokovic.