Sofia Arvidsson klar för semifinal

Nu väntar Wozniacki: ”Ingen kommer ihåg någon som förlorar en semifinal”

Foto: REUTERS
Sofia Arvidsson.
SPORTBLADET

Sista tävlingen för året, då kan Sofia Arvidsson vara på väg mot en fullträff.

På lördag spelar hon semifinal mot Caroline Wozniacki i WTA-tävlingen i Moskva.

Världstian Marion Bartoli besegrades tidigare i veckan. På fredagseftermiddagen vann Arvidsson kvartsfinalen mot Maria Kirilenko, rankad 16, med övertygande 6–3, 6–3.

Segrarna mot så pass högt rankade spelare och dessutom i en av damtourens större tävlingar gör att semifinalplatsen är en av hennes största framgångar i tenniskarriären.

– Jag var ju i semifinal i Bryssel men slog inte spelare av den här kalibern. Visst är det en av mina största framgångar även om jag alltid kommer tycka att en titel är en titel och ingen kommer ihåg någon som förlorar en semifinal, säger Arvidsson i telefon till TT.

Klättrar

Lite i skymundan har Arvidsson haft en utmärkt avslutning på säsongen och nu är rankad 46:a. Semifinalplatsen gör att hon redan nu går upp till en plats omkring 34 på rankingen och är i närheten av sitt livs bästa ranking (29:a), vilket var för sex år sedan.

– Det känns som att det krävs väldigt bra spelare för att slå mig och jag känner stor harmoni, säger hon.

Det visade sig också mot Kirilenko. Ryskan, med ishockeyspelande pojkvännen Alexander Ovetjkin på läktaren, var utan chans.

– Vi möttes i Sydney och det var en liknande match. Hon fick panik när bollarna kom tillbaka. Hon kände nog tryck från publiken och blev stressad.

Möter Wozniacki

På lördag ställs hon nu mot förra världsettan, danskan Caroline Wozniacki som numera är rankad elva.

– När hon var etta-tvåa så slog hon mig lätt. Det känns som jag närmat mig och varit och nosat på seger. Sedan är det väldigt långsam bana här och det gillar Caroline.

En finalplats skulle också helt oväntat kunna förlänga tennissäsongen med en vecka. Arvidsson kan i så fall ta en plats i slutspelet i Sofia, Bulgarien.

– Chansen finns och så klart att det skulle vara jättestort att komma med, säger hon.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM