”Ingen har frågat mig om hjälp”

Björn Borg kliver in i stor tennissatsning – för första gången

En levande tennislegendar.
SPORTBLADET

Björn Borg vill ”få tillbaka Sverige på tenniskartan” och storsatsar på ett nytt talangprojekt.

– Det handlar om stenhård träning och disciplin och att både spelare och tränare brinner för det de gör, säger Björn Borg i en intervju med Svenska Dagbladet.

Tillsammans med gamla stjärnor som Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti ska Björn Borg ta sig an en liten grupp talangfulla ungdomar och göra dem till världsspelare.

– Målsättningen är att vi ska bilda ett team med max fyra spelare, säger Björn Borg i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Jag kommer själv att lägga ner mycket kraft och tid och ha en kontinuerlig kontakt med både tränarna och spelarna, fortsätter han.

Velat satsa tidigare

Talangprojektet sker i samarbete med tennisakademin Good To Great, och finansieras med pengar från Björn Borgs egen stiftelse.

Sveriges genom tiderna bästa tennisspelare säger att han gärna engagerat sig i svensk tennis tidigare, men att ingen inom rörelsen hört av sig.

– Jag har inte fått någon förfrågan. Under alla år är det ingen som kommit med ett direkt förslag eller fråga om jag vill ställa upp på det eller det, säger han.

Björn Borg ger ett exempel på hur det kunde ha gått till:

– Om förbundet hade kommit till mig, Wilander och Edberg för många år sedan hade vi kunnat göra något ihop.