Berdych vann titeln i Stockholm Open

”Det känns otroligt att stå här med trofén”

SPORTBLADET

Stockholm Open har varit något av en mardrömsturnering för Tomas Berdych.

Tills i år.

Världssexan vann tävlingen efter att ha besegrat Jo-Wilfried Tsonga med 4-6, 6-4, 6-4 i finalen.

– Det känns otroligt att stå här med trofén, säger den 27-årige tjecken.

Tomas Berdych debuterade i Stockholm Open 2004 och blev då utslagen direkt av Janko Tipsarevic.

Två år senare återvände han till Kungliga tennishallen. Då tog han sig visserligen till kvartsfinal, men väl där fick han bara fem game mot en viss Robin Söderling.

2010 hoppades 27-åringen från Valasske Mezirici på tredje gången gillt, men det ville sig inte bättre än att han förlorade

öppningsmatchen mot Jarkko Nieminen.

2012? När det var dags för prisutdelning var det ingen annan än Tomas Berdych som stegade fram mot det tillfälliga podiet på centrecourten och tog emot segerpokalen.

”Känns otroligt kul”

– Det känns otroligt kul att äntligen få vinna. Det har varit en perfekt vecka, sa Berdych, som nu har åtta ATP-titlar på meritlistan, i samband med prisutdelningen.

Tomas Berdych hade inte förlorat ett enda set och endast ett servegame fram till finalen, där han fortsatte att imponera.

Jo-Wilfried Tsonga, som spelade Stockholm Open för första gången, öppnade visserligen matchen bäst. Fransmannen servade i stor sett felfritt och visade större tålamod, men Berdych kom tillbaka mitten av andra set och tvingade fram ett skiljeset.

Det blev en oviss uppgörelse där Berdych hade sex breakbollar, att jämföra med fyra för Tsonga. Först efter två timmar och 28 minuters spel slutade matchen – med att Tsonga gjorde dubbelfel.

– Det var en riktigt bra final. Den här matchen hade allt, säger Tomas Berdych.

I Kungliga tennishallen var det ingen som protesterade mot det uttalandet.