Capriati anklagas för misshandel av f.d. pojkvän

”De frågade aldrig om hennes version”

Foto: PRESSENS BILD / GETTY / NORTH AMERICA
Jennifer Capriati.
SPORTBLADET

Den tidigare tennisstjärnan och OS-mästaren Jennifer Capriati, 36, är återigen i blåsväder.

Den här gången anklagas hon för att ha misshandlat sin förre pojkvän Ivan Brannan på ett gym.

– Polisrapporten är ensidig och i Mr. Brannans favör eftersom de aldrig frågade om hennes version, säger Capriatis advokater.

Det har varit några jobbiga år för Jennifer Capriati.

Den förre världsettan, som förra året valdes in i tennisens Hall of Fame, lades in på sjukhus för en överdos 2010, efter att pojkvännen Dave DaBone återupptagit sin porrkarriär. I vintras polisanmäldes hon för att ha stalkat sin ex-pojkvän Ivan Brannan.

Samme Brannan har nu anmält henne igen – den här gången för misshandel.

Bråkade i herrarnas omklädningsrum

Enligt New York Post ska hon ha träffat på Brannan på ett gym i Palm Beach, Florida, på ”alla hjärtans dag”, 14 februari. Där ska de ha börjat bråka i herrarnas omklädningsrum och enligt Brannan slog hon honom flera gånger i bröstet med knytnävarna.

I fredags svarade Capriatis advokater på anklagelserna.

”Uppgifterna är överdrivna”

– De uppgifter som sprids av Mr. Brannan är överdrivna. Polisrapporten är ensidig och i Mr. Brannans favör eftersom de aldrig frågade om hennes version. Vi kommer att se till att Ms. Capriatis version blir utförligt berättad och när sanningen träder fram kommer hon att få upprättelse, säger advokaterna.

En åklagare ser över fallet och kommer att avgöra huruvida Capriati ska arresteras inom de kommande dagarna.

Jennifer Capriati slog igenom redan 1989 då hon som 13-åring vann juniortävlingen i Franska Öppna. 1992 tog hon OS-guld i damernas singelturnering i Barcelona.