Svenske 17-åringen pressade storstjärnan

Talangen fick stentuff motståndare i ATP-debuten

Foto: BILDBYRÅN.
Jättetalangen Elias Ymer, 17.
SPORTBLADET

Han är bara 17 år och fick ett wild card till Swedish Open i Båstad.

Men i dag pressade svenske talangen Elias Ymer världsstjärnan Grigor Dimitrov, 22, i sin debut på ATP-touren.

– Jag var chockad att jag vann första set, säger han.

Foto: BILDBYRÅN.
Världsstjärnan Grigor Dimitrov, 22.

Det går knappast att få en tuffare start i sin ATP-debut än den Elias Ymer fick i dag.

Svensken som är rankad 1032:a i världen ställdes mot bulgariske stjärnskottet Grigor Dimitrov, rankad 29:a och en av hela tennisvärldens största artister.

Ymer vann första set och överraskade många genom att pressa Dimitrov. Skiljesetet blev dramatiskt och Ymer hade breakbollar både vid 3–2 och 4–3 utan att lyckas förvalta dessa. I stället gjorde han två dubbelfel och världsstjärnan vann till slut med 2–1 i set (5–7, 6–2, 6–4).

– Jag spelade inte i närheten av min bästa tennis. Visst är jag besviken, sa Dimitrov när han intervjuades på banan efter matchen.

Han passade också på att hylla den svenske jättetalangen:

– All cred till honom. Jag vet vilken känsla det är att komma in på en stor bana med ett wild card inför hemmapublik och inte ha någonting att förlora, säger Dimitrov.

En av världens bästa juniorer

– Jag är jättetacksam att de gav mig ett wild card till turneringen, det ska bli jättekul att få debutera i Swedish Open, sa Ymer till tävlings hemsida i lördags.

Då hade han precis fått beskedet om att han skulle möta Dimitrov:

– Wow, det blir jättetufft. Jag ska in och göra mitt bästa, mer kan jag inte göra. Vi har tränat lite grand ihop men jag har inte tänkt på någon taktik än.

Talangfulle Ymer, från Skara i Västergötland, tog sig i fjol in på topp tio-listan över världens bästa juniorspelare. Har har bland annat vunnit guld på ungdoms-OS, nått final i inofficiella junior-VM och vunnit guld i dubbel på junior-EM.

Läs Sportbladets dokument över de två tennisbröderna Mikael och Elias Ymer!