Till semifinal – utan att jubla

”Vi förtjänade båda att vinna i dag”

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

En vinst utan jubel.

Så avslutade Fernando Verdasco matchen mot landsmannen Nicolas Almagro i kvartsfinalen i Båstad.

– Vi förtjänade båda att vinna i dag, säger Verdasco.

Kvartsfinalerna i tennisturneringen Swedish Open avverkades under fredagen för att bara lämna fyra namn kvar i tävlingen.

Spanjorerna Fernando Verdasco och Nicolas Almagro har mött varandra flera gånger förut, och är känner väl till varandras spel. Trots att Verdasco var sämre rankad, 35:a, var det han som stod som segrare efter tre set med 6–4, 4–6, 7–5 mot 16:e-rankade Almagro.

Sammanbiten segrare

Ett blankt game avslutade Verdasco matchen med, varpå han kastade upp en boll i publiken och såg sammanbitet nöjd ut.

– Det var en riktigt jämn match. Vi hade båda breakbollar och matchbollar. Jag var den som till slut vann men han var riktigt nära också. I dag förtjänade vi båda att vinna, säger Verdasco till turneringens hemsida.

Motståndare i semifinalen blir bulgaren Grigor Dimitrov, som blev dagens förste spelare att bli klar för semifinal. 22-åringen hade inga större problem i kvartsfinalen mot argentinaren Juan Mónaco och vann i två raka set, 6–3, 6–2. Det var första gången i Dimitrovs karriär som han besegrade Mónaco. Dessförinnan hade argentinaren tre segrar på lika många matcher.

”Enkelt att prestera”

– Jag var glad att jag kunde vinna matchen i två set. I dag var det enkelt att prestera på banan. Det kändes bra och jag ser fram emot i morgon (lördag), säger Dimitrov till hemsidan.

Förra året tog han sig också till semifinal men föll där mot spanjoren David Ferrer. På frågan på vad han skulle göra annorlunda i årets upplaga för att undvika utslagning svarar han enkelt:

– Vinna.

Argentinaren Carlos Berlocq, rankad 74:a i världen, slog spanjoren Albert Ramos i den tredje kvartsfinalen. Det krävdes tre set, 6–3, 3–6, 6–0. Han får möta oseedade nederländaren Thiemo De Bakker som tog en skrällseger över toppseedade Tomas Berdych, en riktig nagelbitare med setsiffrorna 7–5, 7–5.

Nu kan 24-åringen nå sin första ATP-final någonsin.

– Det blir en tuff match igen, garanterat. Förhoppningsvis kan jag komma upp i samma nivå som jag har haft de senaste två dagarna så jag kan komma till final, säger De Bakker.

TT