”Förstår varför folk älskar att spela här”

Serena Williams hyllar Båstad

1 av 15 | Foto: BJÖRN LINDGREN
Serena Williams mötte pressen på plats i Båstad.
SPORTBLADET

Världens bästa har anlänt till Sverige.

Hundratals fans mötte upp Serena Williams, 31, i Båstad.

– Det är riktigt fint här. Det känns som att jag är på semester, säger hon.

I morgon drar damernas tennisvecka i Båstad i gång.

Och i år finns ett affischnamn som heter duga: den amerikanska världsettan Serena Williams.

I går eftermiddag landade stjärnan med sitt privatjet på Ängelholms Flygplats innan hon sedan begav sig ut mot tennisanläggningen.

Väl där hade en hel hord med människor flockats för att få en skymt av turneringens starkast lysande stjärna.

– Jag har haft höga förväntningar inför den här turneringen. Jag har hört väldigt mycket bra om Båstad och kände bara att jag ville åka hit. Jag kommer från Kaliforninen så jag är van vid havet. Jag tror inte det finns någon turnering som är lik den här. Jag kan förstå varför folk älskar att spela här, säger Williams som aldrig tidigare varit i Sverige.

Ska bli starkare – av köttbullar

I dag bekantade hon sig på underlaget. Hon tränare på gruset och med sig hade hon sin hund Chip, en liten Yorkshireterrier.

– Chip älskar det här. Han är ganska liten och drömmer om att bli större. Han känner att han kommer bli starkare om han äter de svenska köttbullarna, haha.

Williams ställs mot kazakiskan Sesil Karatantcheva, rankad 132:a i världen, i öppningsmatchen i morgon. Hon är givetvis stor favorit till att ta hem titeln, men är samtidigt ödmjuk inför uppdraget.

– Det är kul att vara tillbaka på gruset igen. Jag har inte haft mycket tid att vila, bara några dagar, men jag vill göra mitt bästa och visa upp mig för mina svenska fans. Jag är förmodligen favoriten här, men det finns många unga spelare som är hungriga. Alla vill vinna, säger hon på presskonferensen.

Svenskmöte direkt

Med svenska ögon sett blev lottningen en olycklig sådan: De två blågula hoppen – Sofia Arvidsson och Johanna Larsson – ställs mot varandra redan i den första rundan.

Hela lottningen hittar du här!