Arvidssons fall bara fortsätter

Johanna Larsson krossade svenskkollegan i Båstad

Foto: BILDBYRÅN
Johanna Larsson och Sofia Arvidsson.
SPORTBLADET

Förlusten var en av många i raden.

Den här dock extra tung, på hemmaplan och dessutom mot bästa kompisen.

– I dag känns det ju inte som att jag är topp-500, säger Sofia Arvidsson efter 1–6, 1–6, mot Johanna Larsson i Swedish Open.

Hennes rankning är nu betydligt bättre än så (83:a) men faktum är att det dock just nu går åt fel håll för 29-åringen. Förlusten i första omgången var den åttonde på de nio senaste turneringarna hon ställt upp i.

Tennisåret 2013 har nått halvvägs, för Sofia Arvidsson har det inneburit fyra segrar på tennistouren, kvalspel undanräknat.

– Jag har spelat som jag tränat. Det har inte varit någon harmoni och jag spelar som bäst när jag vunnit matcher men på senaste tiden har det ju inte blivit så mycket. Det har varit tuffa lottningar, jag har bland annat mött Sabine Lisicki (Wimbledonfinalist nyligen) två gånger, men får man inte vinna så tappar man känslan, säger hon.

För Arvidsson är berg- och dalbanan inget unikt. För tre år sedan förlorade hon mot Caroline Wozniacki i just Båstad och med tårar lämnade hon turneringen. Svenskan har sedan dess lyckats ta sig tillbaka och vann bland annat förra året inomhusturneringen i Memphis – sex år efter hennes senaste titel.

Steg framåt

– Förra året kändes som att jag tog många steg framåt. I år har det gått i sidospår. Jag hoppas fortfarande kunna nå min högsta ranking men en sådan här dag är det ju svårt att se det.

Sanningen är också att framför henne på rankningen finns nu bara elva spelare som är äldre än Arvidsson själv. När man på herrsidan kan slå igenom sent och även komma tillbaka, se Tommy Haas, är det betydligt mer ovanligt inom damtennisen. Bakom henne jagar också en rad med spelare när få idrotter om någon har en sådan konkurrens som just tennisen.

Glömma snabbt

Måndagens insats var också något hon helst vill glömma så snabbt som möjligt. Mot bästa kompisen Johanna Larsson hängde hon med till 1–1, sedan tog Larsson tio raka game. Under blåsiga förhållanden hade Arvidsson som har grus som sämsta underlag enormt svårt och Johanna Larsson, betydligt mera hemtam på just grus, kunde styra från baslinjen.

– Jag trodde inte att det skulle bli 1–6, 1–6. Vi var ju båda ganska nervösa i början och vill ju vinna så det blev lite konstigt. Jag är glad att det blev vinst för min del, sade hon.

För Larsson väntar nu närmast ryskan Nina Bratjikova, rankad 140 i världen. Arvidsson får sikta in sig på dubbel, då med just Johanna Larsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis