Världsettan: ”Jag kände mig hedrad”

Serena Williams
SPORTBLADET

Serena Williams vann enkelt sin premiärmatch i Swedish Open.

Efteråt hyllade världs­ettan publiken i Båstad.

– Jag förväntade mig verkligen inte så mycket folk. Jag kände mig hedrad, säger hon.

En timme och fyra minu­t­er. Sedan hade Serena Williams besegrat Sesil Karatantjeva, Kazakstan, med 6–1, 6–2 inför drygt 4 500 åskådare i Båstad.

– Jag blev chockad när jag kom in och såg att läktarna var fullsatta. Förhoppningsvis är jag kvar hela veckan, säger hon.

Karatantjeva, som är rankad 131:a i världen, har besegrat Serenas syster Venus i tredje omgången av Franska Öppna 2005. Då var hon 15 år och Venus rankad 13 i världen.

Men mot lillasyster hade bulgariskan, som spelar för Kazakstan, ingen chans. Totalt stod hon för 14 dubbelfel.

– Jag tycker att Sesil gjorde en bra match. Själv är jag mest glad över att vara i Båstad eftersom jag aldrig varit här tidigare. Det är en ära för mig att spela inför den svenska publiken, sa Williams i segerintervjun efteråt.

På presskonferensen fick Williams frågan om hon kunde jämföra centercourten i Båstad med Arthur Ashe Stadium i New York där US Open spelas.

– Den här är mysig. Arthur Ashe är massiv. Det är något mysigt och varmt med den här stadion. Den är ju inte stor, men den är fin.

Världsstjärnan är hittills mycket nöjd med sin tid i Sverige.

”Fantastisk känsla”

– På en turnering som den här kan du uppskatta atmosfären och fansen. Personerna som håller i turneringen är jättebra och du bor så nära att du kan gå till banan. Det är en av de bästa känslorna.

På torsdag väntar andra omgången för Williams och då står Ana Tatisjvili från Georgien för motståndet.

– Jag har aldrig varit i Sverige förut, men att spela inför fullsatta läktare är hedrande och en fantastisk känsla. Jag kände verkligen publikstödet. Nu ser jag fram emot nästa match.