Federer inbjuden – av Miss Schweiz

Skönhetsdrottningen vill hjälpa Federer tillbaka

Foto: AP
SPORTBLADET

Roger Federer, 31, jobbar för att ta sig ur sin djupa formsvacka.

Nu har han fått en inbjudan som kanske kan hjälpa till – från skönhetsdrottningen Christa Rigozzi, 30, som utsågs till Miss Schweiz 2006.

– Han kan ladda hemma hos mig. Det är avskilt och finns inga paparazzis här, säger hon.

I går föll Federer tungt i sin öppningsmatch i Swiss Open mot tysken Daniel Brands, rankad 55:a i världen.

Förlusten var den senaste i raden av svaga prestationer från superstjärnan, som har sin lägsta världsranking (5) på över ett decennium.

Federer själv har förklarat sin svajande form med att han testar ett nytt, större racket. Dessutom har han besvär med ryggen.

– Jag har allvarliga problem och tvingades ta antiinflammatoriska tabletter förra veckan under tävlingen i Hamburg, säger han.

För att Federer ska hitta tillbaka till storformen bad schweiziska tidningen Blick några av landets kändisar att skicka en hälsning till tennisstjärnan.

Ex-modellens förslag

En av dem var Christa Rigozzi, en före detta modell som utsågs till Miss Schweiz 2006.

– Roger behöver vila kroppen och själen så att han kan få lite distans. Jag inbjuder honom, hans fru Mirka och barnen till mitt hus i Ticino.  Han kan ladda hemma hos mig. Det är avskilt och finns inga paparazzis här, säger hon.

Om Federer kan ta sig ur formsvackan med skönhetsdrottningens hjälp återstår att se.

Det brinner dock i knutarna eftersom US Open börjar om fyra veckor.

– Min högsta prioritet nu är att få min rygg att bli bra. Jag måste göra mycket rehab-övningar för att se hur det känns, men jag skulle gärna träna för fullt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM