”Säger inte att de dopar sig men...”

Till attack mot de största – efter nya skandalen

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Tennisen har skakats av flera dopningsfall på senare tid.

Nu kräver supertalangen Gianluigi Quinzi att även de största stjärnorna utreds.

– Jag säger inte att spelare som Novak Djokovic dopar sig men man börjar bli fundersam, säger italienaren till Mediaset enligt eurosport.se.

I veckan stängdes serben Viktor Troicki av i 18 månader efter att ha vägrat göra ett dopningstest och nu uppger kroatisk media att Marin Cilic testats positivt för dopning. I svallvågorna av skandalerna riktar nu italienske supertalangen Gianluigi Quinzi hård kritik mot tennisens makthavare.

”Alla måste behandlas lika”

– Titta bara på Nadal och Federer. Du ser dem aldrig åka dit medan spelare mellan 30-40 på rankingen i världen gör det. Jag tycker att man ska behandla alla spelare på samma sätt när det gäller dopning, oavsett om du heter Nadal eller Federer. Om de måste avslöja dem så måste de det. Jag vet inte om de eller några andra håller på med dopning men i mitt tycke måste alla behandlas lika, säger 17-åringen till Mediaset enligt eurosport.se.

”Svårt att inte föreställa sig det värsta”

Quinzi är en av sportens mest lovande och vann i år juniorklassen i Wimbledon. Nu riktar italienaren misstankar mot turneringens finalist i seniosklassen Novak Djokovic.

– När du ser spelare som Djokovic spela femsetsmatcher och sedan kliva ut på banan dagen efter och spela med samma intensitet är det svårt att inte föreställa sig det värsta.

– Jag säger inte att spelare som ”Nole” eller andra stjärnor dopar sig. Jag vet inte. Men man börjar bli fundersam när man ser hur vissa spelare återhämtar sig.