Djokovics pappa till attack – mot Federer

”Han kanske är bäst i historien, men...”

SPORTBLADET

Roger Federer, 31, är inne i en tung period just nu.

Då passar Novak Djokovics pappa på att strö salt i såren.

Han anklagar legendaren för att vara en dålig människa.

Srdjan Djokovic är på krigsstigen. I en en intervju med den serbiska tidningen Kurir går han till frontalangrepp mot ikonen Roger Federer.

På frågan om vad som utmärker Novak Djokovic som idrottsman talar sig Srdjan varm om sin son och berömmer honom för hans sätt att hantera förluster.

Srdjan menar att Novak är den ende spelaren på touren som agerar så storartat vid nederlag.

Är inte Federer och Nadal det? frågar reportern.

– Federer kanske är den bäste spelaren i historien, men som person är han raka motsatsen, säger Srdjan till Kurir.

”Försökte förminska honom”

Bakgrunden till Srdjans avsmak för Federer tycks ha sitt ursprung i en Davis Cup-match från 2006. Federer anklagade då serben för att ha fejkat en skada – något som världsettans far minsann inte glömt.

– Han insåg att Djokovic var hans tronföljare och försökte då förminska honom så mycket som det bara gick. Novaks framgång är inget annat än fantastiskt, det är svårt för folk att förstå, säger Srdjan enligt USA Today.

Och det stannar inte där. Han passar även på att skicka en känga till den spanske gruskungen Rafael Nadal.

– När Nadal vann matcher var Novak hans bästa vän. Sedan förändrades saker och ting. Nu är de inte längre vänner, säger Srdjan.

Dras med ryggproblem

När Federer förlorade mot tyske Daniel Brands, rankad 52:a i världen, i Gstaad förra veckan var det kulmen på en hemsk period för schweizaren.

Dessförinnan förlorade han mot 116:e rankade Sergej Stakhovsky (i Wimbledon) och mot 114:e rankade Federico Delbonis (i semifinalen i Hamburg).

Efter förlusten mot Brands förklarade Federer att han hämmas av ryggproblem, vilket kan tvinga honom till ett längre uppehåll.

ARTIKELN HANDLAR OM