Svensk förlust mot Polen i Fed Cup

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Först avfärdade hon Sofia Arvidsson och Johanna Larsson utan större besvär. Sedan vann hon den avgörande dubbeln.

Polens världsfyra Agnieszka Radwanska sänkte Sverige i Fed Cup i Borås.

På lördagen slog Johanna Larsson enkelt Polens tvåa Katarzyna Piter med 6–1, 6–2.

På söndagen gjorde Sofia Arvidsson detsamma med 6–2, 6–1.

Men vad spelade det för roll när Polen har Agnieszka Radwanska. Johanna Larsson gav henne visserligen en något jämnare match än Sofia Arvidsson gjort dagen före, men föll ändå klart i Boråshallen med 4–6, 1–6.

– Hon har verkligen visat att hon har mycket självförtroende. Körde över oss båda i singlarna, och i dubbeln är hon också bra, säger Sofia Arvidsson.

Den kvicka, smarta och tekniska 24-åringen från Kraków är inte ens rankad i dubbel – men hade efter Arvidssons kvittering mot Piter inga som helst problem att tillsammans med Alicja Rosolska slå Larsson/Arvidsson med 6–2, 6–2.

– Jag tycker vi har gjort allt vi har kunnat i helgen. Vi slår den spelaren i deras lag som vi ska slå och vi gör det ganska rejält också. Radwanska spelar otroligt bra tennis och vinner sina singlar, sedan är dubbeln avgörande, säger Johanna Larsson.

Polen vann totalt med 3–2 och får i april spela om en plats i Fed Cups högsta division. Samtidigt kvalar Sverige för att hänga kvar i den näst högsta.

FAKTA

Sverige–Polen

Sverige förlorade i Fed Cup mot Polen med 2–3 efter följande resultat:

Johanna Larsson – Katarzyna Piter 6–1, 6–2.

Sofia Arvidsson – Agnieszka Radwanska 1–6, 1–6.

Larsson – Radwanska 4–6, 1–6.

Arvidsson – Piter 6–2, 6–1.

Arvidsson/Larsson – Radwanska/Alicja Rosolska 2–6, 2–6.

Polen går till playoff om en plats i bland världens åtta bästa lag nästa år. Sverige får kvala för att hänga kvar i andradivisionen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM