Söderling kallar till presskonferens

1 av 10 | Foto: SCANPIX
Kämpar mot sjukdomen Robin Söderling, tidigare världsfyra, har varit borta från tennisen i två år. Nu berättar han om kampen mot körtelfebern.
SPORTBLADET

Äntligen verkar vi få klarhet i Robins Söderlings framtid.

Tibrosonen kallar till en presskonferens i morgon.

– Mer kan vi inte berätta, säger Crister Hult, som arrangerar pressträffen enligt eurosport.se.

Det var efter hemmaturneringen i Båstad 2011 som Robin Söderling försvann plötsligt från ATP-touren. Han drabbades av körtelfeber och har sedan dess kämpat för att ta sig tillbaka.

I samband med Eurosports Australian Open-sändningar i januari månad berättade 29-åringen att han inte gett upp tenniskarriären.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag tar det som det kommer, sa Söderling då.

Presskonferensen kommer att hållas i Kungliga tennishallen klockan 15.30 på onsdagen och den leds av Swedish Opens (Båstad) Event manager Christer Hult, som också står för driften i Stockholm Open.

Söderling var rankad fyra i världen när han drabbades av körtelfeber.

”Brinner lika mycket”

I oktober månad – i samband med Stockholm Open – talade Söderling ut om frånvaroperioden i intervjuer med TV4 och SVT.

– I början var det tufft. Kanske inte att läsa om alla turneringar men att veta om att: ”Nu missar jag den och den tävlingen”. Nu spelar det ingen roll eftersom jag inte har några poäng att försvara, men i början var det tufft, sa han till SVT.

– Jag brinner lika mycket fortfarande. Jag saknar tennisen. Framförallt nu när man vet att det är Stockholm Open nästa vecka. Minnena kommer tillbaka och då känner jag verkligen hur mycket jag saknar tennisen, sa han till TV4.

Sportbladet har sökt Christer Hult och Robin Söderlings agent Nina Wennerström, utan framgång.

Längre version följer!

ARTIKELN HANDLAR OM