Nadal tillbaka – vann direkt

Gjorde comeback efter tårarna i Melbourne

Foto: GETTY
SPORTBLADET

Australiska öppna-finalen slutade i tårar efter en ryggskada.

Natten mot onsdagen svensk tid var Rafael Nadal tillbaka på tennisbanan – och han vann direkt.

Spanjoren slog landsmannen Daniel Gimeno-Traver i två raka set, 6-3, 7-5.

Världsettan Nadal var själv tveksam om sin form inför comebacken i natt. Detta efter – enligt honom själv – inte tillräckligt många träningstimmar. Men efter matchbollen hade 27-åringen rätat ut de flesta frågetecknen. Nadal avfärdade erkänt starka grusspelaren Gimeno-Traver i raka set i Rio Open.

– Daniel är en specialist på gruset, så för mig var det en viktig match efter så lång tids vila. Jag har tränat väldigt lite, men är glad över att vara tillbaka. Och att få starta med en seger, sade Nadal enligt AP efter matchen.

Spelade sin 800:e match

Nadal är den spelare som bäst grusfacit någonsin under öppna eran, 294 segrar mot 21 förluster. Men trots att spanjoren är en mardrömsmotståndare för kollegorna på touren välkomnas comebacken.

– För Rio, brasilianska folket, ja, alla, är det skönt att han är tillbaka. Han är ju nummer ett, sade tredjeseedade Fabio Fognini om Nadals återkomst.

Comeback och seger. Nadal nådde dessutom en imponerande milstolpe i karriären då han spelade sin 800:e match på touren.

Närmast väntar nu ännu en landsman för Nadal, nämligen Albert Montanes. En spelare Nadal har spelat fem set mot i två tidigare matcher, 6-1, 6-3, 6-2 (2007) och 6-1, 6-0 (2005).

ARTIKELN HANDLAR OM