Här är beskedet om Söderlings framtid

Blir för för ATP-tävlingarna: ”Jäkligt roligt”

SPORTBLADET

Robin Söderling gör comeback på ATP-touren.

Men inte som spelare.

Den förra världsfyran blir tävlingsdirektör för Stockholm Open.

– Jag hoppas att det kommer många bra spelare, och det vore inte jättetråkigt om jag själv är en av dem, säger 29-åringen.

Franska Lagardère, som även äger Swedish Open i Båstad, har sedan 2010 arrangerat Stockholm Open med Thomas Johansson som tävlingsdirektör och Jonas Björkman som marknadschef.

Nu har båda tennisprofilerna lämnat sina uppdrag.

I november avslöjade Svenska Dagbladet att Johansson, vår senaste Grand Slam-mästare i singel, tackar för sig.

”Behövde inte lång betänketid”

Tidigt under onsdagen kom ett pressmeddelande som berättar att även Jonas Björkman lämnar tävlingsledningen.

– Det har varit fyra fantasiskt roliga, lärorika och spännande år. Jag har fått flera lockande erbjudanden och nu känner jag mig mycket inspirerad att anta nya utmaningar, säger Björkman.

Några timmar senare presenterades Robin Söderling som ny tävlingsdirektör. Eftersom Lagardère, genom Christer Hult på dotterbolaget PR Event, arrangerade presskonferensen i Kungliga tennishallen var nyheten väntad.

– Jag fick frågan för tre veckor sedan och behövde inte lång betänketid. Båstad och Stockholm har alltid varit mina favorittävlingar. Framförallt Stockholm, som är en otroligt fin ATP-tävling, säger Robin Söderling.

Siktar mot comeback

Robin Söderling drabbades av körtelfeber och har inte spelat en tävlingsmatch sedan finalen i Swedish Open 2011, då han krossade världsfyran David Ferrer. Han känner fortfarande av sjukdomen, men har inte gett upp hoppet om att komma tillbaka till proffstouren.

– Hoppet är det sista som överger en. Jag varken tror eller inte tror att jag kan komma tillbaka, men jag vill göra ett försök. Jag tror att alla idrottsmän vill sluta på sina egna villkor och det gäller även mig. Det är snöpligt att det blev som det blev, säger Robin Söderling.

Någon deadline har han inte satt.

– Nej, många vill ha det, men det skulle vara dumt. Jag går på känsla, säger han.

Under sin långa frånvaro har Robin Söderling bland annat utvecklat en tennisboll, ”RS All Court”, och hoppat in som expertkommentator på Eurosport.

ARTIKELN HANDLAR OM