Sonen nära att dö i hans famn

”Värsta dagarna i mitt liv”

Guillermo Coria med sin son.
SPORTBLADET

En dag fylld av lek, skratt och glädje förvandlades plötsligt till den värsta dagen i Guillermo Corias 32-åriga liv.

Hans son föll på tennisbanan och skadade sig allvarligt.

Men en tweet räddade Thiago, 1 år och nio månader.

Foto: AP
Guillermo Coria under sin aktiva karriär.

Guillermo Coria skördade stora tennisframgånger i början av 00-talet, vann nio ATP-titlar, rankades som bäst trea i världen, tog sig till final i Franska Öppna 2004 och tilldelades också smeknamnet ”Magikern”.

Den 28 april 2009 meddelade han att karriären är över.

Tre år senare föddes sonen Thiago.

”Min son har ramlat!”

I lördags tog Coria med sig hela familjen till sin privata tennisanläggning i Rosiario, men det skulle bli allt annat än en lugn eftermiddag.

Klockan 17.22 lokal tid twittrade en desperat Coria efter hjälp:

”Snälla! Fort, skicka en ambulans till min klubb Azcuénga 8991 Avenida. Snälla, mitt barn har ramlat!”.

Thiago, 1 år och nio månader, hade ramlat olyckligt med huvudet före och förlorat medvetandet. Men tack vare en twitterföljare kom en ambulans till platsen och kunde föra sonen till ett närliggande sjukhus, där det senare konstaterades att Thiago drabbats av en skallfraktur, enligt tidningen Clarin, som är Argentinas största tidning.

”Värsta dagarna i mitt liv”

Två dagar senare lade Coria upp en bild på twitter på sig själv, sin son och dennes nallebjörn, ihop med en hälsning till alla som visat sitt stöd.

”De här två dagarna har varit de värsta i mitt liv, men Thiago mår bättre nu och kommer att bli bättre för varje dag som går.

Fotnot: Varför Coria kunde twittra från sin telefon, men inte ringa ambulansen själv, framgår inte av Clarins artikel. En teori som lanserats här i kommentarsfältet är att han haft tillgång till Wifi vid tennisanläggningen, men ingen täckning för att ringa.

ARTIKELN HANDLAR OM