Björkman: Det känns oerhört smickrande

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Björkman.
SPORTBLADET

Andy Murray, 26, är på jakt efter en ny tränare.

Enligt DailyMail är Jonas Björkman en het kandidat.

– Det känns oerhört smickrande, säger ”Bjösse” till Sportbladet.

I mitten av mars briserade en mindre bomb i tennisvärlden. Andy Murray meddelade att han bryter sitt samarbete med Ivan Lendl, efter två års partnerskap som ledde till en Wimledon-titel, en US Open-titel och ett OS-guld i London.

– Jag är evigt tacksam gentemot Ivan för allt hårt arbete han lagt ner de senaste två åren. Jag tänker ta lite tid nu och fundera på nästa steg och hur vi går vidare, skrev Murray på sin hemsida.

Om mindre än månad börjar Franska Öppna, årets andra Grand Slam-turnering, och skotten har ännu inte kontrakterat någon ny huvudtränare.

”Fantastisk spelare”

Nu skriver Daily Mail att Jonas Björkman – som nyligen blev assisterande förbundskapten till ”Fidde” Rosengren – är en het kandidat till att ta över.

42-åringen berättar för Sportbladet att han känner sig hedrad över att nämnas som en kandidat, men att han inte fått en konkret förfrågan.

– Andy är en fantastisk spelare och det skulle vara otroligt häftigt och utmanande att träna honom, men just nu är det mest löst snack.

Rent hypotetiskt, om du fått frågan, vad hade du svarat?

– Givetvis skulle man sätta sig ner och lyssna och höra hur det tänkt sig att ett sådant upplägg skulle se ut. Det är inget man bara tackar nej till utan det självklart superintressant om den frågan skulle komma. Klart man skulle lyssna, absolut, säger Björkman.

Svenskar gör avtryck

På senare tid har vi sett fler och fler svenska tränare göra avtryck på den stora tennisscenen. Magnus Norman har gjort succé med Stanislas Wawrinka, Stefan Edberg har inlett ett samarbete med Roger Federer och Thomas Enqvist klev nyligen in i Fernando Verdascos stall.

– Jag tror det har mycket att göra med Sveriges framgångar de senaste 30 åren. Vi har haft många svenska tränare som gjort det bra, och jag tror att vi överlag är väldigt respekterade på touren. Svenska tränare har legat högt i kurs sedan mitten på 90-talet, säger Björkman.

ARTIKELN HANDLAR OM