Hon knäcktes totalt av extrema värmen

SPORTBLADET

Här knäcks supertalangen av värmen i Flushing Meadows.

Eugenie Bouchard, 20, fick blodtrycket testat i andra set och förlorade sedan matchen mot Ekaterina Makarova.

”Hon ser skakig ut”, skriver Eurosports Jo Durie.

Kanadensiska "Genie” Bouchard har fått sitt genombrott i år.

20-åringen var i semifinal både i Australian Open och i Franska Öppna, tog sig sedan hela vägen till semifinal i Wimbledon och är nu rankad åtta i världen. Men i US Open tog resan slut redan i åttondelsfinal.

Nära tårar

18:e rankade ryskan Ekaterina Makarova har gått fram som en ångvält i turneringen och fullföljde på samma inslagna väg även mot Genie Bouchard. Men kanadensiskan hade inte bara problem med Makarovas spel - utan också med den 30-gradiga värmen i Flushing Meadows.

Vid ställningen 3-2 till Makarova i andra set tvingades 20-åringen ta en så kallad ”medical time out” för att få sitt blodtryck testat. Hon lade ishanddukar runt nacken, blev röd i ansiktet och såg ut att brista ut i tårar.

”Jösses, Genie ser skakig ut. Hon känner av den extrema hettan”, skriver brittiska Eurosports kommentator Jo Durie på Twitter.

”Svåra förhållanden”

Direkt efter avbrottet tappade Bouchard sin serve.

Hon bröt visserligen tillbaka direkt men förlorade till slut matchen med 6-7, 4-6.

Det här är andra året i rad som Makarova går till semifinal i US Open.

– Det var en väldigt tuff match i svåra förhållanden. Jag är väldigt glad över att jag lyckades vinna, säger Makarova, som tror att hon kan gå hela vägen och vinna hela turneringen.

– Ja, varför inte?, säger hon.