Tennisbomben: Hon tränar för comeback

Efter pappans cancerbesked – Jennifer Capriati, 38, i hårdträning

1 av 3 | Foto: TWITTER.COM
Capriati på Twitter efter ett träningspass.
SPORTBLADET

Efter år av personliga problem har Jennifer Capriati hittat hem igen.

Till tennisbanan.

Vid 38 års ålder tränar amerikanskan för en comeback på WTA-touren.

– Det var inte mitt öde att aldrig gå ut på banan och spela igen, säger den förra världsettan.

Jennifer Capriati har inte spelat en match på WTA-touren sedan hon i november 2004 blev förnedrad av Vera Zvonareva i Philadelphia.

0-6, 1-6-förlusten var, trodde alla, slutscenen i en saga med många bottnar.

Tennisvärlden minns 13-åringen som 1990 gjorde proffsdebut i Boca Raton, underbarnet som i Grand Slam-debuten samma år nådde semifinalen i Öppna franska och säsongen därpå slog sig in på topp 10.

Lika tydliga är minnebilderna av när hon som 18-åring greps för snatteri och marijuanainnehav och tog in på en drogavvänjningsklinik. Jennifer Capriati var borta från tennisen i två säsonger, men kom tillbaka starkare än någonsin.

Dejtat porrskådis

I oktober 2001, nio år efter OS-guldet i Barcelona, puttade hon ned Martina Hingis från tennisens drottningtron. Det var Capriatis stora år, och hon markerade det genom att vinna Australian Open och Öppna franska, nå semifinalen i Wimbledon och US Open.

Återkommande skadeproblem med ryggen, axeln och handleden fick henne att tacka för sig 2004. Det innebar inte att Jennifer Capriati slutade skapa rubriker.

Hon har dejtat porrskådisen Dale DaBone, visats på sjukhus efter att ha överdoserat läkemedel och anklagades så sent som i fjol för att ha misshandlat och förföljt expojkvännen Ivan Brannan.

Pappan drabbades av cancer

Nu verkar det som att den vilsna själen har hittat hem igen, till tennisbanan. På Twitter berättar Jennifer Capriati att hon tänker göra comeback.

– Jag planerade att komma tillbaka tio år efter min senaste Grand Slam-match, men det får vänta i ytterligare ett år, skriver Capriati, som 2004 gick till semifinal i US Open.

Hon berättar att Stefano Capriati, hennes pappa och ständiga följeslagare, har drabbats av cancer.

– Det har gjort mig ännu mer beslutsam. Jag ska kämpa för att ge min far den största gåvan av alla och vårda varje ögonblick vi har tillsammans. Den här drömmen och lusten har funnits inom min så länge, skriver hon.

I det senaste inlägget har hon lagt ut en selfie, där hon står på tennisbanan.

– Jag har saknat svetten och solbrännan. Det här kommer att bli kul!

FAKTA

De har också gjort comeback:

• Kim Clijsters

• Martina Hingis

• Mirjana Lucic

• Kimiko Date-Krumm

• Justine Henin

• Martina Navratilova