”Skulle aldrig tillåta att jag låg död”

Peng om de otäcka scenerna i US Open

1 av 2
SPORTBLADET

Det var otäcka scener när en krampattack tvingade Shuai Peng att avbryta gårdagens US Open-semifinal.

Nu talar hon ut om smärtorna som tvingade henne att bryta.

– Doktorn skulle aldrig tillåta att jag låg död på banan, så de måste ta det beslutet, säger hon till US Opens hemsida.

Det var hjärtskärande scener när kinesiskan Shuai Peng tvingade avbryta karriärens första Grand Slam-semifinal efter att ha fått svåra kramper i hela kroppen. Motståndaren Caroline Wozniacki kunde först se på när motståndaren fördes av banan för lång behandling, sen kom tillbaka – bara för att bryta ihop igen och föras ut från arenan i rullstol och svåra smärtor.

– Det var väldigt jobbigt att se. Du är där ute och vill spela, du vill avsluta matchen. Men jag tycker bara synd om Peng, jag känner för henne, hon kämpade verkligen, sa danskan efter matchen.

"Jag ville inte ge upp"

I natt hade så Peng själv återhämtat sig tillräckligt för att berätta om de otäcka scenerna.

– Doktorn sa att jag inte kunde gå ut tillbaka efter behandlingen för det såg inte bra ut. Men jag sa "nej, nej, nej, jag vill inte ge upp. Jag vill försöka en gång till."

– Jag visste att jag inte skulle kunna stanna där så länge men jag ville verkligen försöka. Försöka utmana henne (Wozniacki) en gång till, säger Peng.

Kunde inte andas

När krampattacken kom tillbaka minns inte Peng ens om det var hon som bad att få bryta eller om det var doktorn. Hon hade fullt upp med att försöka andas mellan kramperna.

– Jag tänkte inte alls på matchen då, jag ville bara sluta krampa för att kunna andas. Men jag tror att när jag kom tillbaka på banan så visste doktorn om läget och du vet det är inte som att doktorn skulle tillåta att jag låg död på banan, så de måste ta det beslutet (att bryta), säger Peng.