Svensk DC-förlust - nu väntar ödesmatch

Elias Ymer förlorade båda sina DC-matcher (arkivbild).
SPORTBLADET

I fjol räddade Elias Ymer kvar Sverige i grupp 1.

I helgen föll han i båda singlarna mot Rumänien.

Därmed blir det en ny ödesmatch i Davis Cup-tennisen i oktober.

När Elias Ymer debuterade i Davis Cup mot Danmark förra hösten blev han matchhjälte och räddade kvar Sverige i grupp 1 i Afrika-/Europazonen. Mot Rumänien blev det två singelförluster för den nu 18-åriga svensken och i och med söndagens 1–3 i set (6–3, 4–6, 6–7, 3–6) mot Adrian Ungur står det klart att det blir en ny ödesmatch.

"Elias hade väldigt mycket energi i första set men orkar inte hålla uppe samma intensitet. Det är blytungt. Vi har levt för det här de senaste veckorna men vi räcker inte till", säger förbundskaptenen Fredrik Rosengren till tennis.se.

Möter Lettland

Sverige föll med 1–3 i matcher på gruset i Bukarest och tvingas därmed till en avgörande nedflyttningsmatch mot Lettland den 24–26 oktober.

"Vi måste bli starkare. De här killarna saknar erfarenhet av femsetare och Davis Cup-matcher. Det krävs att man är otroligt vältränad och har en enorm erfarenhet. Vi lär oss av förlusterna men man hoppas ju någon gång få skörda frukterna av det hårda arbetet vi lägger ner. Vi är trötta på att vara nära", säger Rosengren.

Christian Lindell tog Sveriges enda seger mot Rumänien när han besegrade Ungur med 3–0 i set i fredags.

TT