Märkliga scenerna: ’Aldrig sett förut...’

Vände och vann efter det udda knepet: ”Kanske får en ny sponsor”

SPORTBLADET

Nollad i första set mot Flavia Pennetta.

När tennisvärlden häpnade och undrade Serena Williams höll på med tog stjärnan till ett udda knep och vände.

– Ibland behöver man bara en kaffe, säger hon.

I Wimbledon i somras stegade Serena Williams ut på en sidobana tillsammans med syrran Venus för att ta sig an Kristina Barrios och Stefanie Vögele i dubbeln. Redan på uppvärmningen syntes att superstjärnan hade stora problem med att slå till bollen, och när matchen väl började blev det hela bara än mer bisarrt. Serena kunde varken fånga, studsa eller träffa bollen. Hon fräste i väg fyra (!) raka dubbelfel innan hon brast ut i gråt och bröt matchen.

”Är det tillåtet?”

Riktigt lika illa var det inte mot Flavia Pennetta i Hopman Cup i dag, men heller inte långt därifrån. Den amerikanska världsettan var som en helt annan människa och blev totalt överkörd i det första setet som hon förlorade med 0-6 (på tennisspråk kallat ”en bagel”). Då, plötsligt, vände sig Serena mot huvuddomaren – och bad om en dubbel espresso.

– Är det tillåtet att beställa en? Jag är trött, sa hon, brast ut i skratt, varpå kommentatorerna sa att de ”aldrig sett något liknande förut”.

Jagar (?) ny sponsor

Kaffet gjorde i alla fall susen. Serena vände och vann med 0-6, 6-3, 6-3. Och efteråt kunde hon kosta på sig att skämta om kaoset.

– Jag ville ha en kaffe till min bagel! Nu kanske jag kan få en ny kaffesponsor, utbrast hon direkt efter segern och förklarade sedan att:

– Jag hade ett galet jetlag och Falvia spelade riktigt bra. Ibland behöver man bara en kaffe.

ARTIKELN HANDLAR OM