Svensk succé - Ymer en seger från Grand Slam

Sydkoreanen Hyeon Chung väntar nu

Foto: BILDBYRÅN
Elias Ymer.
SPORTBLADET

Det är fyra år sedan sist, men nu är Sverige äntligen nära att ha en svensk herrtennisspelare i en Grand Slam igen. Elias Ymer är endast en seger från att få kliva in i huvudrundan nästa vecka.

Kvalet till Australian Open pågår för fullt och svensken Elias Ymer gör succé. Han blev under natten till fredagen klar för kvalfinal efter 6-3, 6-4 mot tjecken Jan Mertl. Glädjande nyheter för svensk tennis som inte har haft någon herrspelare i en Grand Slam-turnering sedan Robin Söderling spelade i Wimbledon för snart fyra år sedan. Sedan blev Söderling sjuk och han har ännu inte kommit tillbaka från det och många ställer sig frågan om han någonsin gör det.

Korean väntar

Ymer är rankad 212:a i världen just nu. I den första kvalomgången slog han överraskande fransmannen Benoit Paire, rankad 134:a i världen. I nattens match mot tjecken Jan Mertl fick svensken en behaglig resa och han tappade aldrig sin egen serve. Natten till lördag väntar sydkoreanen Hyeon Chung, rankad 169:a i världen och lika gammal som 18-årige Ymer.

Ymer har fått en bra start på det nya året och slog för en dryg vecka sedan 81-rankade holländaren Igor Sijsling vilket var hans andra seger på ATP-touren i karriären.

ARTIKELN HANDLAR OM