”Djokovic är favorit”

Trots skakig uppladdning – serben hyllas inför Australian Open

SPORTBLADET

Sjukdom störde hans ­uppladdning.

Inför öppningsmatchen mot Aljaz Bedene slår världsettan Novak ­Djokovic fast:

– Jag är redo!

27-årige Novak Djokovic har vunnit fyra av sina sju Grand Slam-titlar i just Australian Open. I fjol blev det dock respass redan i kvartsfinal efter en chockartad förlust mot den då åttonderankade Stan Wawrinka som sedan gick och vann hela kalaset.

Schweizaren kommer därmed in till årets turneringen som regerande mästare – men lägger över pressen på sina konkurrenter.

Tränade i går

– Jag tycker fortfarande att Rafa (Nadal), Novak (Djokovic) och Roger (Federer) måste hållas som de största favoriterna. Kanske framförallt Novak, säger Wawrinka, som möter 100-rankade turken Marsel Ilhan i sin öppningsmatch i natt.

Novak Djokovic må vara rättmätig favorit. Men serben har fått sin uppladdning störd av sjukdomar och gjorde sitt första träningspass i Melbourne så sent som i går, söndag.

– Jag har haft ett par jobbiga dagar här. Men det är lugnt nu. Jag känner mig redo för turneringen, säger ”Nole”, som dragits med sjukdomar ända sedan turneringarna i Abu Dhabi och Doha i början av januari.

– Det var en släng av influensa och lite problem med magen. Men som sagt, det känns bättre nu. säger han inför nattens öppningsmatch.

Där ställs världsettan mot 116-rankade slovaken Aljaz Bedene. En spelare som aldrig – på sina sex försök – vunnit en match i Grand Slam-sammanhang.

”Inget att förlora”

Ändå förväntar sig Djokovic en tuff uppgift.

– Aljaz har inget att förlora. Lägre rankade spelare kan alltid gå ut helt utan press. Det är det som gör dem så farliga i öppningsrundor, säger ”Nole”.

ARTIKELN HANDLAR OM