Larsson vann – möter nu världssexan

Slog Alla Kudryavtseva med 6-4, 6-3

Johanna Larsson avancerade vidare kvartsfinal
SPORTBLADET

Elias Ymer förlorade sin match, men vi har en svenska vidare till den andra omgången i Australien Open. Johanna Larsson slog ryskan Alla Kudryavtseva med 6-4, 6-3.

Svensk tennis börja äntligen att andas optimsm igen. Elias Ymer lyckades tyvärr inte gå vidare utan förlorade en stenhård femsetare under morgonen. Men vi har ändå en svensk vidare, Johanna Larsson stod för en bra insats och vann i två raka set när hon slog 84:e rankade ryskan Alla Kudryavtseva under tisdagsmorgonen. Det här var var femte gången de möttes och Larssons har vunnit samtliga fem matcher.

Ryskan småskadad

Svenskan fick annars en tuff start på matchen och låg under med 3-0 innan hon vaknade till i det första setet. Vid ställningen 3-2 så fick ryskan dessutom problem med sitt högra lår och fick linda det hårt. Larsson kunde sedan vända och vinna första set med 6-4.

– Kul att vinna och vinst är alltid en vinst. Det gäller att hålla sig hel och tror att vi flesta spelare har ont någonstans. Men självklart påverkade de hennes spel och var en fördel till mig, skriver Larssons i ett sms till Sportbladet.

I det andra setet lyckades Kudryavtseva bryta Larssons serve till 2-2 men därefter var det aldrig något snack. Larsson bröt tillbaka direkt och avslutade sedan matchen med att bryta till 6-3 och matchen var i hamn.

Världssexan väntar

Nu väntar dock desto tuffare motstånd för Larsson när världssexan Agnieszka Radwańska väntar natten till torsdagen. De båda har mötts en gång som var förra året och den gången vann polskan.
– Ser framemot att möta polskan igen och de är hon som har press och favoritskapet. Jag kan gå in och spela avslappnat och köra för vinst. Det ska bli kul, men först blir det lite träning för att finslipa formen.

ARTIKELN HANDLAR OM