Hon hyllar allt och alla – efter segern

Foto: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

Hon tog sig till semifinal i Australian Open-debuten förra året.

Nu har Eugenie Bouchard något stort på gång igen.

– Jag älskar Rod Laver Arena. Jag älskar Melbourne. Jag älskar fansen. Jag älskar ”Genie Army”. Jag älskar alla, sa hon efter nattens seger mot Caroline Garcia.

I fjol kom den 20-åriga kanadensiskan från ingenstans och avancerade hela vägen till semifinalen, där Li Na blev för svår.

Succén var, skulle det visa sig, ingen tillfällighet.

Eugenie Bouchard tog sig till semi även i Öppna franska, gick till final i Wimbledon och åttondelsfinalen i US Open.

Mycket talar för att Grand Slam-året 2015 kan bli lika framgångsrikt.

Bouchard är klar för åttondelen i Australian Open efter att ha besegrat Caroline Garcia med 7-5, 6-0. Fransyskan stretade emot bra i första set, men i det andra - som var över på 28 minuter – visade kanadensiskan varför hon är sjua på världsrankingen.

”Inte vackraste tennisen”

I nästa omgång väntar rumänskan Irina-Camelia Begu, som besegrade Carina Witthöft. Eugenie Bouchard är medveten om att hon måste höja sig ett snäpp för att framgångssagan ska fortsätta.

– Det var inte den vackraste tennisen som spelades där ute. Jag spelade inte bra i första set. Hon satte press på mig och jag hittade ingen rytm, men jag fortsatte kämpa och lyckades vända på det, säger hon till AP.

Eugenie Bouchard är väldigt populär down under och medlemmarna i ”Genie Army” blir fler och fler. Känslorna är besvarade. Innan kanadensiskan lämnade Rod Laver Arena levererade hon en kärleksförklaring till allt och alla.

Berdych och Dimitrov vidare

Två andra publikfavoriter, Grigor Dimitrov och Marcos Baghdatis, gjorde upp i det som utvecklades till en av årets bästa matcher. Tiondeseedade Dimitrov lyckades vända ett 1-2-underläge till seger, 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3.

Det var mindre dramatiskt när Tomas Berdych besegrade Viktor Troicki med 6-4, 6-3, 6-4, men tjecken behövde ändå åtta matchbollar för att säkra sin plats i åttondelen.

Tredjeseedade Simona Halep, som tränas av Thomas Högstedt, besegrade Bethanie Mattek-Sands med 6-4, 7-5.

ARTIKELN HANDLAR OM