Hon satte stopp för systermötet

19-åringen slog ut Williams: ”Fantastiskt”

SPORTBLADET

Det blir ingen semifinal mellan systrarna Williams i Australian Open.

Madison Keys förhindrade familjeuppgörelsen genom att besegra Venus med 6-3, 4-6, 6-4.

– Det är ett fantastiskt ögonblick, säger 19-åringen.

Redan 1998 möttes systrarna Williams för första gången på proffstouren. Det var i just Australian Open, och Venus vann med 7-6, 6-1.

17 år senare trodde många att det var dags för det 26:e mötet mellan de amerikanska supersystrarna, men landsmaninnan Madison Keys hade andra planer.

Tonårsstjärnan besegrade Venus Williams med 6-3, 4-6, 6-4 och är för första men knappast sista gången klar för semifinal i en Grand Slam-turnering.

Madison, som tränas av Lindsay Davenport, visste inte till sig av lycka efter matchen.

– Det är otroligt. Nu gäller det att njuta av ögonblicket, säger hon.

”Det var obehagligt”

Det mesta talade för 34-åriga Venus när Madison Keys vid ställningen 1-4 i andra set fick behandling för en lårskada som påverkade både rörligheten och serven.

– Det var obehagligt, men som tur är hjälpte värktabletterna och adrenalinet mig att ta mig igenom det här. Det gör fortfarande ont och jag kommer att behöva behandling, sa Madison Keys på den följande presskonferensen.

Serena Williams, 33, hade inga problem med att besegra Dominika Cibulkova. Nattens uppgörelse slutade 6-2, 6-2 sedan världsettan dundrat in 15 ess och totalt 31 winners.

Serena ställs mot Madison Keys i sin semifinal medan ryskorna Maria Sjarapova och Ekaterina Makarova gör upp om den andra finalplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM