Djokovic enkelt till semifinal

SPORTBLADET

Turneringens bäste returnerare mot tävlingens bäste servare.

Den kampen vann Novak Djokovic.

– Jag svarade för en bra insats och har inget att klaga på, säger världsettan till Channel 7 efter att ha besegrat Milos Raonic med 7-6, 6-4, 6-2.

Kanadensarens serve är ett av tennisvärldens mest fruktade och effektiva vapen, och det har han visat under årets Australian Open.

Fram till kvartsfinalen hade Milos Raonic bara förlorat två servegame och dundrat in 99 ess, vilket ger ett snitt på 25 otagbara servar per match.

Frågan var om Novak Djokovic, världens bäste returnerare, skulle kunna stoppa den långe 24-åringen från att serva sig fram till semifinalen.

Jodå, men den serbiske världsettan lyckades inte bryta kanadensarens serve i första set, trots fyra breakbollar.

”Returnerade bra”

”Nole” vann dock tiebreaket och fick en drömstart på andra set, då han omgående svarade för ett servegenombrott. Han höll sedan sin egen serve till setvinst och var den klart bäste spelaren i tredje set, som slutade 6-2.

Novak Djokovic skaffade sig totalt elva breakbollar och utnyttjade tre av dem, vilket är en prestation i sig.

– Jag returnerade väldigt bra, försökte sätta så många bollar som möjligt i spel och visste att jag hade chansen när det blev spel från bakplan, säger Djokovic till Channel 7.

”Gäller att njuta”

Han servar själv bättre än någonsin och har bara förlorat ett servegame så här långt i turneringen.

– Jag har inte spelat många turneringar och bara blivit breakad en gång, så det gäller att njuta. Jag känner mig som Boris Becker på banan, säger han och tittar upp mot sin tränare.

I semifinalen ställs Novak Djokovic mot Stan Wawrinka, som besegrade Kei Nishikori med 3-0. När de möttes i Australian Open 2013, i åttondelsfinalen, vann Djokovic med 12-10 i skiljeset. När de drabbade samman i fjol, i kvarten, vann Wawrinka femte set med 9-7.

– Åskådarna förväntar sig en ny maratonmatch och vi kommer att göra allt för att underhålla publiken. Jag ser fram emot matchen, säger Novak Djokovic till Channel 7.

Andy Murray och Tomas Berdych gör upp om den andra finalplatsen.

FAKTA

De har slagit flest serveess i årets Australian Open

1) Milos Raonic, 114

2) Nick Kyrgios, 106

3) John Isner, 89

4) Gilles Müller, 87

5) Feliciano Lopez, 86

ARTIKELN HANDLAR OM