Utbrottet: Have that you flash...

Bråket alla pratar om efter semifinalen

SPORTBLADET

Här är konflikten tennisvärlden pratar om efter semifinalen i Australian Open.

Hatmatchen mellan Andy Murray och Tomas Berdych var rekordspänd.

I centrum efteråt: Berdychs tränare och Murrays flickvän.

Andy Murray mot Tomas Berdych målades upp till en hatmatch. På Berdychs läktare satt nämligen tjeckens tränare Dani Vallverdu – hämtad från Murrays team.

”Känt varandra sedan vi var 15”

Murray och Vallverdu lärde känna varandra som tonåringar, då de tränade tillsammans på Academia Sánchez-Casal i Barcelona. Under de senaste fem åren har coachen fungerat som Murrays sparringpartner, resesällskap och hjälptränare.

– Vi har känt varandra sedan vi var 15 år. Det här känns lite orättvist och onödigt. Livet består ju av mer än idrott, säger Andy Murray.

Efter matchen handlade också mycket om allt annat än tennis. De två spelarna sågs upprepade gånger både blänga och skrika åt varandra men det värsta utbrottet kom kanske ändå från läktaren.

När Murray bröt tillbaka i första set fångade kameran brittens flickvän Kim Sears som enligt ansedda The Guardian yttrade orden “have that you flash fuck” i riktning mot Dani Vallverdu och Berdychs övriga tränarteam.

”Det var obekvämt”

– När de är så spänd stämning kring något, vilket ni i media skapat, så är det fullständigt normalt. Hela första set var spänt. För min tränare, fysio, och jag är säker på även för Dani var det obekvämt. Även för Tomas, som sällan säger något alls på banan, var det spänt. I ögonblicket kan du säga saker som du sedan ångar och ja, det är väl det, säger Murray till flickvännen Kim Sears försvar.

Murray tappade till sist första set men vann ändå matchen med 6-7, 6-0, 6-3, 7-5 och är klar för final i Australian Open. Trots det talade den annars så städade tennisvärlden efter matchen mest om den ovanligt spända stämningen under framförallt första set i semifinalen.

– Jag är inte glad eller på bra humör men inget jag sa efter första set var riktat mot Andy. Jag sa bara ”bra gjort, Tomas” till mig själv. Måste jag vara orolig för varje ord jag säger nu också? Jag peppade bara mig själv efter att ha vunnit första set. Men jag kanske ska vara lugnare nästa gång, sa Berdych irriterat efter förlusten.

ARTIKELN HANDLAR OM