Djokovic regerar i tennisvärlden

SPORTBLADET

Novak Djokovic fortsätter att regera i tennisvärlden.

Världsettan säkrade säsongens fjärde titel genom att besegra Tomas Berdych med 7-5, 4-6, 6-3 i Monte Carlo.

Novak Djokovic slog gruskungen Rafael Nadal, som vann turneringen 2005-2012, med 6-3, 6-3 i semifinalen och nöjde sig inte med det. Den 27-årige serben besegrade Tomas Berdych i finalen och vann, precis som 2013, årets första Masters-turnering på grus.

Regnavbrott störde

”Nole” öppnade titelmatchen starkast men tappade rytmen under ett regnavbrott i andra set. När spelarna återvände till banan lyckades Berdych vända ett 2-3-underläge till setvinst.

Djokovic tog sig dock samman och skaffade sig en 4-0-ledning i det tredje och avgörande setet, som slutade 6-3.

– Det var en tuff drabbning. Du hade förtjänat den här pokalen lika mycket som jag, sa Novak Djokovic i sitt segertal.

Historisk seger

Tomas Berdych får trösta sig med att han var den ende motståndaren som lyckades vinna ett set mot suveräne Djokovic på gruset i Monaco.

– Jag kan bara gratulera Novak. Det här var ytterligare en utmärkt vecka för honom. Jag försökte göra mitt bästa, men han var lite bättre, sa Berdych i samband med prisutdelningen.

Novak Djokovic, som tidigare i år har vunnit tävlingarna i Melbourne (Australian Open), Indian Wells och Miami, är i en sanslös form. Under den pågående säsongen har han bara förlorat två av 32 matcher, mot en storservande Ivo Karlovic i kvartsfinalen i Doha och mot Roger Federer i finalen i Dubai.

Djokovic har nu, vilket ingen annan manlig tennisspelare lyckats med tidigare, vunnit årets tre första Masters-turneringar.

ARTIKELN HANDLAR OM