Nedflyttning väntar för Sverige i Fed Cup

SPORTBLADET

Sverige behövde tre raka vinster mot Slovakien.

Det slutade med nya förluster.

Efter 0–4 flyttas Fed Cup-laget ner till Europa-/Afrika-divisionen till nästa säsong.

Foto: AFP
Rebecca Peterson.

Rebecca Peterson och Susanne Celik förlorade Sveriges första singelmatcher i kvalmötet med Slovakien. Starten på gruset i Bratislava innebar att det svenska Fed Cup-laget behövde tre raka vinster för att säkra fortsatt spel i den näst högsta divisionen även under nästa säsong.

En uppgift som visade sig vara alldeles för svår.

Trots att förbundskapten Lars-Anders Wahlgren ändrade i laget inför söndagens matcher – Ellen Allgurin ersatte Susanne Celik – blev det förlust redan i den första matchen. I och med 20-åriga Allgurins 1–6, 4–6 mot Anna Karolina Schmiedlova stod det 0–3, och därmed var det klart att landslaget flyttas ner till Europa-/Afrika-divisionen.

"Syftet med att åka hit var att vinna landskampen, men vi har inte vunnit en match. Vi vann ett set i dubbeln och det får man inte vara nöjd med. Det är synd och känns bittert att åka ner", säger Wahlgren till tennis.se.

Efter Ellen Allgurins förlust beslutades att singelmatchen mellan Rebecca Peterson och Daniela Hantuchova inte behövdes spelas. Däremot spelades dubbeln Susanne Celik och Rebecca Peterson mot Jana Cepelova och Anna Karolina Schmiedlova – och även den slutade med förlust, 6–4, 3–6, 7–10.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM