”Jag skulle ha nitat den här killen...”

Efter Kyrgios sexpsykning – Kokkinaki i hetluften igen

SPORTBLADET

Det fortsätter att storma kring de unga australiensarna på ATP-touren.

Två gånger tvingades svenske domaren Mohamed Lahyani lämna domarstolen för att förhindra ett bråk mellan Thanasi Kokkinaki och Ryan Harrison.

– Wawrinka borde ha sänkt Kyrgios, och jag skulle ha nitat den här killen, säger Harrison.

Nick Kyrgios, 20, skapade skandalrubriker tidigare under veckan, då han mötte Stan Wawrinka i Montreal. Under matchen utbrast han plötsligt: ”Kokkinakis har haft sex med din flickvän. Ledsen att behöva säga det, kompis.”

Han syftade på kroatiskan Donna Vekic, som tidigare har spelat mixeddubbel med Kyrgios landsman och gode vän Thanasi Kokkinakis.

Wawrinka uppfattade inte kommentaren, men tv-tittare över hela världen kunde höra orden. Schweizaren valde att bryta matchen på grund av en skada och tackade Kyrgios som om ingenting hänt, men när han fick veta vad som sagts blev han vansinnig.

– Det han sa till mig skulle jag inte ens säga till min värsta fiende. Att sjunka så lågt är inte bara oacceptabelt. Det är ofattbart, skrev Stan Wawrinka på Twitter.

Domaren fick gå emellan 

Även Magnus Norman, Wawrinkas tränare, hade synpunkter på Kyrgios uppträdande.

– Det där var riktigt, riktigt lågt, Nick Kyrgios. Jag hoppas att du har människor runt omkring dig som kan lära dig ett och annat om livet, twittrade svensken.

Natten till söndagen var det Thanasi Kokkinakis tur att hamna i hetluften. I kvalet till Masters-turneringen i Cincinnati gick 19-åringen en både sportsligt och känslomässigt tuff match mot amerikanen Ryan Harrison.

I sidbytet efter första set tvingades Mohamed Lahyani lämna domarstolen eftersom Kokkinakis ville konfrontera Harrison, som blev straffad för osportsligt uppträdande.

Efter matchen, som Thanasi Kokkinakis vann med 7-5, 3-6, 7-6, tvingades den svenske domaren skynda ner till spelarna igen. Harrison och Kokkinakis tackade varandra för matchen, men scenerna som utspelades därefter var allt annat än kärleksfulla.

”Aldrig varit med om något liknande”

Ben Rothenberg, tennisreporter på New York Times, satt på läktaren och återgav Harrisons ord på Twitter.

– Han är 19 och vill han ge sig in i det här kommer jag att begrava honom. Wawrinka borde ha sänkt Kyrgios, och jag skulle ha nitat den här killen.

Rothenberg uppfattade också vad Mohamed Lahyani sa när han lämnade banan.

– Jag har aldrig varit med om en liknande match.