Blir ny tränare för svenske talangen

”Känns som en bra lösning”

Foto: BILDBYRÅN
Fredrik ”Fidde” Rosengren tar över som tränare för Sverigeettan Elias Ymer.
SPORTBLADET

Elias Ymer, 19, har brutit med spanske tränaren Galo Blanco.

Nu tar han hjälp – av förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren.

– Han hänger med till Australien, säger Ymer till Sportbladet.

I våras tog Elias Ymer beslutet att stationera sig i Barcelona och börja jobba ihop med förre ATP-spelaren Galo Blanco. Efter en säsong där han klättrade till plats 137 på rankningen kom nyligen beskedet att de avslutar sitt samarbete. Anledningen är att Blanco även tränar ryske Karen Khachanov.

– För att det ska bli mer professionellt behöver jag en heltidstränare. Han kunde inte ”committa” till mig ensam, så jag valde att gå vidare, säger Ymer till Sportbladet.

”Kommer jobba ihop”

Nu är han tillbaka i Sverige.

Han försöker hitta en ny tränarkonstellation.

Fram till dess väljer Sverigeettan att ta hjälp – av förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren.

– Ja, jag och ”Fidde” kommer att jobba ihop ett tag framöver. Han kommer att följa med till Australien Open-kvalet och även till Chennai som jag planerar att spela. Men ”Fidde” är fortfarande förbundskapten så jag måste även hitta en annan tränare som kan resa med mig de flesta veckorna.

Är du nära en lösning?

– Vi håller på och letar. Det kommer inte bli ett stjärnnamn, men processen är i gång och den kommer nog att vara klar ganska snart.

Kan du avslöja något namn?

– Vi får se, kanske Dan Eklund, min gamla tränare. Men ”Fidde” kommer att ha huvudansvaret ett tag framöver, så får vi jobba som en triangel, säger Ymer.

”Bra lösning”

Tidigare har han uttryckt sig skeptiskt mot att stationera sig i Sverige och jobba tajt med det svenska förbundet.

– Det måste komma i rätt tidpunkt. Förut hade ”Fidde” ansvar för de äldre spelarna. Nu ska han fokusera mer på de yngre. Det känns som en bra lösning, säger Elias Ymer.