”De kände inte igen mig på mitt pass…”

Stjärnans förvandling – en jättesnackis

Foto: TT
Marion Bartoli 2013 och i dag.
SPORTBLADET

Sommaren 2013 vann hon Wimbledon.

Nu har folk svårt att känna igen Marion Bartoli.

Anledningen: Hon har gått ner 20 kilo.

När Marion Bartoli sensationellt vann Wimbledon sommaren 2013 möttes hon – av hat. På sociala medier haglade kommentarer om att tennisstjärnan inte förtjänade att vinna turneringen ”eftersom hon var för ful” och inför finalen stod BBC:s kommentator John Inverdale för ett skamligt uttalande i kanalens radiosändning.

"Jag undrar om hennes pappa – som uppenbarligen är den inflytelserikaste personen i hennes liv – sa åt henne när hon var 12, 13 eller kanske 14 år gammal att: hördu, du kommer aldrig att blir en, du vet … snygging". Du kommer aldrig att bli som Sjarapova (Maria), du kommer aldrig att bli 1,80 lång och ha långa ben, så du måste kompensera för det.”

Kommentaren stal rubrikerna och Bartolis prestation hamnade i skymundan.

Kort därefter slutade hon med tennis.

”Lyssnade på min kropp”

Nu är Marion Bartoli på tapeten igen – och än en gång handlar det om hennes utseende. 31-åringen har nämligen rasat i vikt. Från 73 kilo, till 51 kilo, enligt tidningen Gala.

– Jag lyssnade på min kropp. Den var trött, väldigt trött, så jag var tvungen att göra något. Jag planerade inte att det skulle bli så här, jag ändrade bara min kost, säger Bartoli, som berättar att hon inspirerades av Novak Djokovics glutenfria diet.

”Kände inte igen mig”

Förvandlingen är så pass stor att folk har svårt att känna igen den forne tennisstjärnan och nu har även hennes pappa uttryckt oro.

– Hon måste vara försiktig så att det inte går över styr. Jag tror hon skulle må bra av att gå upp tre-fyra kilo, säger han.

Bartoli berättar också att hon nyligen fastnade i passkontrollen på en flygplats i London – just på grund av sitt viktras.

– De kände inte igen mig på mitt pass, så jag var tvungen att visa upp massa papper för att visa att jag är jag. Mitt ansikte är mycket smalare nu, säger hon.