Världsettan enkelt vidare i Australien

”Klarade att behålla lugnet”

Foto: TT
Serena Williams hade inte tuff uppgift i första omgången.
SPORTBLADET

Nu är Australian Open-tennisen igång i Melbourne med temperaturer runt 30-gradersstrecket.

Världsettan Serena Williams slog italienskan Camila Giorgi med 6–4, 7–5 när grand slam-turneringen Australian Open drog igång i Melbourne.

Amerikanskan har haft problem med en knäskada och knappt spelat en tävlingsmatch sedan i september, men kunde i brännande hetta besegra Giorgi efter en timme och 45 minuter.

– Det var inte lätt, hon spelar väldigt bra, säger Williams, som har vunnit turneringen sex gånger.

– Jag har inte spelat en tävlingsmatch på väldigt länge så det var skönt för mig att komma ut här och få det avklarat. Jag klarade av att behålla lugnet och det är det som betyder mest, säger Williams.

Hade magvirus

Sjätteseedade tjeckiskan Petra Kvitová, som brottats med magproblem den senaste tiden, slog Luksika Kumkhum (Thailand) i två raka set, 6–3, 6–1.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel i dag och hur jag hanterade mina nerver och allt. Jag hade en avbruten uppladdning med ett magvirus och har gått ned lite i vikt. Jag har behövt gå ganska många gånger på toaletten de senaste åtta–nio dagarna. Men jag känner mig mycket bättre nu, säger hon efter matchen.

Dagens första skräll var att den tidigare Franska öppna-finalisten Sara Errani, Italien, slogs ut efter en tresetare mot Margarita Gasparjan. Ryskan vann med 1–6, 7–5, 6–1.

Amerikanska Sloane Stephens, seedad 24:a, kraschade i två raka set mot den kinesiska kval-spelaren Wang Qiang. Qiang vann med 6–3, 6–3 och kommer nu att möta tyskan Anna-Lena Friedsam som slog ut spanskan Lourdes Dominguez Lino i tre set, 7–6(3), 2–6, 6–1.

■ ■ ■

Japans stjärna, sjundeseedade Kei Nishikori, tog sig förbi tysken Philipp Kohlschreiber till andra omgången.

Nishikori, som spelade final i US Open för två år sedan, vann med 6–4, 6–3, 6–4. Han bröt den 34:e-rankade tyskens serve fyra gånger.

Kroaten Ivo Karlovic blev första spelare att bryta turneringen. Han spelade mot argentinaren Federico Delbonis i tredje set och bröt vid setsiffrorna 7–6 (4), 6–4, 2–1.

TT