Lätt match för Federer

Foto: AP
SPORTBLADET

Tredjeseedade Roger Federer är lätt vidare i Australian Open efter en tresetsseger mot sin träningspartner Alexander Dolgopolov, rankad 35:a.

Schweizaren vann i den andra omgången mot ukrainaren med 6–3, 7–5, 6–1, i en match som varade i en timme och 33 minuter.

Det var 34-åringens 299:e grand slam-seger i jakten på sin femte titel i Australien. Federer tränade med Dolgopolov i Dubai innan säsongen drog igång och han leder nu det inbördes mötet med 3–0.

– Alexander kan spela väldigt bra när du ger honom för mycket tid så det var kanske inte så dåligt att det gick så snabbt som det gjorde, säger Federer.

– Men jag servade bra och ju längre matchen fortskred kändes det bättre och bättre. Men andra setet var kritiskt och jag är glad att jag klarade det.

Även japanen Kei Nishikori ställdes mot sin träningspartner och nära vän, amerikanen Austin Krajicek. De båda har vuxit upp som träningskompisar tillsammans på en tennisakademi i Florida och möttes i en tävlingsmatch för andra gången.

Den sjundeseedade japanen utgick som segrare med siffrorna 6–3, 7–6, 6–3.

– Jag försökte att inte tänka på det under matchen. Men det är aldrig lätt att spela mot goda vänner och speciellt inte som jag har känt honom sedan vi var 15,16. Så det är inte lätt, men på banan försöker jag koncentrera mig på vem det än är på andra sidan nätet, säger Nishikori.

Tomas Berdych, som gått till semifinal i turneringen två gånger, tappade bara sju games i matchen mot bosniern Mirza Basic. Den sjätteseedade tjecken vann med 6–4, 6–0, 6–3.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM