Match avbröts efter fall i publiken

1 av 4 | Foto: AP
SPORTBLADET

Tennismatchen mellan serbiska Ana Ivanovi och lettländaren Anastasija Sevastova fick brytas under nästan en halvtimme efter att en i publiken fallit i trapporna vid Rod Laver Arena i Melbourne under Australian Open.

Medicinsk personal rusade till hjälp och kvinnan vårdades på arenan innan hon fördes bort på bår till en sjukvårdsplats.

– Det kändes hemskt. Jag var verkligen skakig, för ljudet av kvinnan som föll var verkligen högt. Jag kunde höra det och avbröt omedelbart, säger Ivanovic, och tillägger att hon hoppas att kvinnan mår bra.

Det är andra gången på fyra dagar som en match får avbrytas till följd av att någon i publiken vårdats. Tidigare i turneringen fick matchen mellan Bernard Tomic och Denis Istomin avbrytas sedan en kvinna i publiken drabbades av vad som verkar vara en akut allergisk reaktion.

Ivanovic vann matchen med 6–3, 6–3.

■ ■ ■

Larsson utslagen ur Australian Open

Johanna Larsson är utslagen ur Australian Open. Amerikanska Madison Brengle bjöd på för svårt motstånd. Matchen, den andra omgången i turneringen, slutade 7–5, 4–6, 6–1.

På pappret såg matchen jämn ut då Johanna Larsson är rankad 50 och Madison Brengle rankad 49.

Även förra året tog Johanna Larssons turnering slut i andra omgången i årets första grand slam-turnering i Melbourne.

Men fortfarande lever hoppet i damdubbeln då Johanna Larsson och nederländska Kiki Bertens möter italienska Roberta Vinci och ryskan Svetlana Kuznetsova senare i dag.

■ ■ ■

Lindstedt och Inglot vidare

Svenske Robert Lindstedt och britten Dominic Inglot tog sig vidare i första omgången i Australian Opens herrdubbel med 6–4, 6–3.

De mötte vitryske Sergej Betov och rysk-georgiern Teimuraz Gabasjvili.

Den svensk-brittiska duon är elfteseedade och nådde semifinalen i US Open förra året.

Lindstedt är svenskhoppet på herrsidan i årets turnering och vann herrdubbeln i Australian Open 2014 med polacken Lukasz Kubot

TT