Federer slog kopian "Baby Fed"

Foto: REUTERS
SPORTBLADET

Grigor Dimitrov har jämförts med Roger Federer.

Men originalet är fortfarande bättre än kopian.

Federer vann mötet med "Baby Fed", 3–1 i set, och är klar för fjärde omgången i Australian Open-tennisen.

Den 24-årige bulgaren Dimitrov är som en kopia av 34-åringen på tennisbanan och kallas också för "Baby Fed". Efter att ha förlorat första setet mot Federer med 4–6 tog han det andra med 6–3.

– Det var en svår situation, Grigor spelade bra och jag hade problem. Men så fick jag ett tidigt break i tredje och kunde stanna i ledningen, säger Federer i segerintervjun.

Federer vann det tredje setet med 6–1 och kunde sedan ta hem det fjärde med 6–4. I åttondelsfinalen möter han belgaren David Goffin.

Den förre tennisstjärnan Mats Wilander, numera tv-kommentator, sade att det tredje setet var ett av de bästa han sett Federer spela.

Nishikori vidare

Samtidigt som regnet under morgonen ställde in matcherna utanför de tre huvudbanorna dundrade Kei Nishikori vidare i Melbourne. Den sjundeseedade japanen vann mot Guillermo Garcia-Lopez, Spanien, med 7–5, 2–6, 6–3, 6–4. Men det krävdes två timmar och 48 minuters hårt spel för att ta sig vidare.

– Det var en ganska tuff match, jag förlorade andra set enkelt vilket var tufft mentalt men jag behöll lugnet och började spela mycket bättre i de två sista seten, säger han.

På grund av regnet utanför stängdes taket över Margaret Court.

Nishikori behövde en timeout för att behandla sin högra handled efter första set, men sade efteråt att det blev bättre under matchen.