Ännu en favorit föll i Melbourne

Foto: AFP
Tjeckiskan Barbora Strycova slog ut tredjeseedade spanjorskan Garbine Muguruza.
SPORTBLADET

Ännu en av favoriterna är ute ur Australian Open. Tredjeseedade spanjorskan Garbine Muguruza spelades ut totalt av Barbora Strycova. Tvåfaldiga titelvinnaren Victoria Azarenka hade dock inga problem att ta sig till åttondelsfinal.

Det tog den oseedade tjeckiskan Strycova bara 76 minuter att besegra Muguruza med 6–3, 6–2. Därmed satte hon stopp för den spanska tennisstjärnans hopp om en grand slam-titel. Muguruza är den senaste av en rad spelare som rankats bland de tio bästa i turneringen som blivit utslagna, efter Simona Halep, Petra Kvitova och Venus Williams.

Veteranen Strycova har bara tagit sig till åttondelsfinal en gång tidigare under 38 grand slam-turneringar, i Wimbledon 2014.

Den här gången får hon en tuff uppgift. Hon får möta glödheta tidigare världsettan Victoria Azarenka, som på lördagen krossade japanska Naomi Osaka med 6–1, 6–1 på 56 minuter. Azarenka, från Vitryssland, är seedad som nummer 14 i turneringen, där hon under de tre första omgångarna bara tappat fem game.

Nu är hon ett klart hot mot nuvarande världsettan och titelhållaren Serena Williams.

Den stigande stjärnan Johanna Konta tog sig som första brittiska damspelare på 29 år till åttondelsfinal genom att slå tjeckiskan Denisa Allertova med 6–2.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM