Skakad efter segern: ”Svår dag där hemma”

Seger skymdes av skoldåd

1 av 2 | Foto: GETTY
SPORTBLADET

Det var en påtagligt skakad Milos Raonic som höll segertal efter att han hade slagit serben Viktor Troicki med 6-2, 6-3, 6-4 i nattens omgång av Australien Open. Redan innan matchen inletts hade Raonic fått bud om att en dödlig skolskjutning ägt rum i hans hemland Kanada.

– Jag vill ta tillfället i akt och tillägna denna stund till orten, till familjerna, till eleverna och till skolan som drabbats, sade Raonic som hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

Minst fyra människor miste livet i skolattacken.

Det tog den 13-seedade kanadensaren, som är känd för sin superserve, en timme och 46 minuter att slå Viktor Troicki i tre raka set.

Kanadensaren går nu vidare till åttondedelsfinal i Australien Open, vilket han gjorde även förra året men då väntade motstånd i form av Novak Djokovic – som sedan blev hela turneringens vinnare på herrsidan.

Historisk seger för Wawrinka

Vinnaren året dessförinnan 2014, Stan Wawrinka gick också vidare i nattens match mot Tjecken Lukas Rosol.

Den schweiziske världsfyran vann med siffrorna 6–2, 6–3, 7–6(3) vilket innebar att Wavrinka nu har vunnit 400 matcher på ATP-touren.

– Jag försöker hela tiden bli bättre, jag jobbar och tränar hårt. Jag tycker att jag spelar bättre än i fjol, men alla andra spelare har också blivit bättre så det betyder att jag inte kommer att stiga i rankning, säger Stan Wavrinka, som tog hem Franska öppna i fjol.

För Wavrinka väntar nu kanadensaren Milos Raonic i åttondelsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM