Sjarapova utklassad av världsettan

Foto: Reuters
Sharapova blev en enkel match för Williams.
SPORTBLADET

Reprisen på förra årets final i Australian Open blev ingen match för Serena Williams. Världsettan vann utan större besvär kvartsfinalen mot femteseedade Maria Sjarapova med 6–4, 6–1.

– Jag har spelat aggressivt hela veckan, men jag tycker inte jag gjorde det inledningsvis nu. Så efter första set ville jag spela som jag har gjort tidigare, säger Serena Williams till ausopen.com direkt efter matchen.

I semifinalen väntar Agnieszka Radwanska. Den polska världsfyran avfärdade spanjorskan Carla Suárez Navarro – nummer elva i världen – i kvartsfinalen i två raka set: 6–1, 6–3.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Jag visste att det skulle bli tufft, hon är en väldigt stabil spelare, säger Radwanska till ausopen.com.

– Jag försökte spela aggressivt och vara koncentrerad i min serve. Jag tycker att jag gjorde ett bra jobb.

Radwanska har nått semifinal i Melbourne en gång tidigare, 2014 då hon föll mot Dominika Cibulková. Serena Williams har vunnit Australien Open sex gånger.

■ ■ ■

För tolfte gången är Roger Federer klar för semifinal i Australian Open. Den förre världsettan i tennis besegrade tjecken Tomas Berdych i tre raka set, 7–6, 6–2, 6–4.

Den tredjeseedade schweizaren säger i segerintervjun att han är väldigt nöjd med segern, att Berdych orsakat honom stora problem genom åren och "gjorde honom bättre".

– Jag spelade bra, aggressivt, och är glad att jag lyckades vinna, säger Federer.

I semifinalen väntar sannolikt världsettan Novak Djokovic, Serbien, som senare i dag möter Kei Nishikori, Japan.

Federer har vunnit grand slam-turneringen i Melbourne fyra gånger tidigare, senast var 2010.

TT