Överraskade mot den tidigare världsettan

Foto: AP
Angelique Kerber visar fin klass.
SPORTBLADET

Tvåfaldiga Australian Open-vinnaren och tidigare världsettan Victoria Azarenka är utslagen ur årets upplaga av turneringen. Sjundeseedade tyskan Angelique Kerber överraskade och besegrade den vitryska stjärnan – som inför matchen bara tappat totalt elva game – med 6–3, 7–5 i kvartsfinalen.

I semifinalen väntar oväntat en 47:e-rankad.

Segern var Kerbers första någonsin mot Azarenka, som vunnit deras sex tidigare möten och som sågs som Serena Williams stora utmanare om titeln.

– Jag kan inte beskriva det. Det stod 0–6 innan jag gick på banan. Jag sade "gå för det och slå henne". Jag är så lycklig över att ha slagit henne för första gången, säger Angelique Kerber.

Första på 33 år

I semifinalen ställs hon mot brittiskan Johanna Konta, rankad 47:a i världen, som i sin kvartsfinal besegrade den kinesiska kvalspelaren Zhang Shuai i två raka set: 6–4, 6–1. Hon blir första brittiska kvinna att nå semifinal i Grand slam på 33 år.

I den andra semifinalen gör världsettan Serena Williams, USA, och polska världsfyran Agnieszka Radwanska upp om en plats i finalen.

TT