Vann 9:e raka finalen

Wawrinka är bäst när det gäller

Foto: Foto: TT
Wawrinka tackar Baghdatis för matchen.
SPORTBLADET

Tar han sig till final så vinner han den.

Svensktränade Stan Wawrinka har radat upp nio bevis på det nu.

Foto: AFP

Coachen Magnus Norman fanns inte på plats när Stan Wawrinka och Marcos Baghdatis gjorde upp om ATP-titeln i Dubai, men det hindrade inte schweizaren från att vinna med 6–4, 7–6.

Räddade fem setbollar

Baghdatis hade fem setbollar i andra sets tiebreak, som Wawrinka vann med 15–13. Ja, det är klart att han gjorde. Det var ju final.

Världsfyran är bäst när det gäller och har inte förlorat en titelmatch sedan 2013, då han föll mot Nicolas Mahut i 's-Hertogenbosch.

Fyra har vunnit lika många eller fler

Att vinna nio finaler i följd är en bedrift som bara fyra andra aktiva spelare har klarat av – Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Tommy Haas.

– Det blev ett fantastiskt slut på den här veckan. Det var tufft i början, men jag försöker alltid kämpa och förbättra mig för varje dag. Jag är verkligen nöjd med att ha vunnit ytterligare en titel. Det är en fantastisk känsla, speciellt eftersom jag i dag spelade riktigt bra tennis. Det blir alltid tuffa matcher mot Marcos, säger Stan Wawrinka, som var nära att bli utslagen av Sergiy Stakhovsky i öppningsrundan, till ATP:s hemsida.

FAKTA

De har vunnit flest finaler i följd

24: Roger Federer

14: Rafael Nadal

13: Roger Federer

10: Roger Federer

9: Rafael Nadal (två gånger), Novak Djokovic, Tommy Haas, Stan Wawrinka

ARTIKELN HANDLAR OM