Sjarapova tackar fansen för stödet

Foto: TT
SPORTBLADET

Maria Sjarapova ställde sig inför en hel idrottsvärld och berättade att hon dopat sig.

Förutom kritik möttes ryskan också av ett ovanligt stort stöd och nu tackar hon sina fans i en lång text på Facebook.

– I går vaknade jag till en inkorg full av kärlek och medkänsla, inleder tennisstjärnan texten.

Det var i måndags som Maria Sjarapova överraskade en hel idrotts-värld när hon ställde sig på en presskonferens och berättade att hon testats positivt för den nyligen förbjudna substansen meldonium.

Samma substans som flera idrottare åkt fast för de senaste veckorna – däribland svenska friidrottsstjärnan Abeba Aregawi.

Sjarapova fick kritik för sin klantighet, men hyllades också av många – för att hon rakryggat berättade om dopningen, om hur hon missat att substansen som hon använt under en tio år lång period förbjudits, och att hon tar ansvar för det hon gjort.

Fick stort stöd

– Som de flesta var jag glad att hon ställde sig inför alla och var ärlig med vad hon gjort. Hon har alltid visat stort mod och hjärta i det hon gör. Det är ingen skillnad nu, sa konkurrenten och världsettan Serena Williams.

– Jag har känt henne länge och känner mycket för henne. Jag hoppas att hon kommer ur det här starkare, sa herrstjärnan Novak Djokovic, enligt TMZ.

Natten till torsdag, svensk tid, lämnade ryskan en första kommentar sedan presskonferensen, i form av ett långt inlägg på Facebook. Där tackar hon för det stora stödet hon känt.

"I går vaknade jag till en inkorg full av kärlek och medkänsla. Vanligtvis älskar jag morgnar. En ny dag, ny start. Men det här var verkligen inte en vanlig dag. Jag kunde inte tänka på något förutom att jag vill spela tennis igen och att jag hoppas att jag får chansen att göra det. Jag önskar att jag inte behövde gå igenom det här med det måste jag – och det kommer jag att göra", skriver hon bland annat och fortsätter:

Fått ett collage med hälsningar

"Jag har inte varit online mycket men mina vänner har gjort ett collage till mig med alla era vackra meddelande och hashtags som ni skapat (#IStandWithMaria och #LetMariaPlay). Jag spenderade eftermiddagen med att läsa de för min hund som inte riktigt kunde förstå varför det var viktigare än promenaden han trodde han skulle ta".

"Just nu är jag så stolt över att kalla er mina fans. Bara några timmar efter mitt uttalande visade ni sådant stöd och sådan lojalitet som man bara kan förvänta sig när man står på toppen av sin karriär. Jag vill att ni ska veta att era ord gör mig glad och ger mig styrka. Det här meddelandet är inget mer än ett tack."

Sjarapova är tillsvidare avstängd på obestämd tid och riskerar flera års avstängning, om man inte anser att det finns förmildrande omständigheter.