Pekar ut Nadal som dopad: 'Utan tvekan'

Franska påhoppet mot Nadal: ”Hon är en idiot”

Foto: TT
Rafael Nadal har problem med skador.
SPORTBLADET

Maria Sjarapova erkände dopning.

Nu pekar franske ex-ministern Roselyne Bachelot ut Rafael Nadal som nästa skandalnamn.

– Att Nadal varit skadad i sju månader är utan tvekan en grund för att han har gjort ett positivt dopningstest, säger hon.

Foto: TT
Roselyne Bachelot, fd idrottsminister i Frankrike.

Dopningsskandalerna har avlöst varandra den senaste tiden.

Abeba Aregawi fick sitt B-prov bekräftat i onsdags och i förra veckan åkte även den ryska tennisstjärnan Maria Sjarapova dit för substansen Meldonium.

Pekar ut Nadal som dopad

Och nu anklagas den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal, 29, vara dopad.

Det är den förre idrotts- och hälsoministern i Frankrike, Roselyne Bachelot, som menar att Nadal precis som Sjarapova dopat sig.

– Att Nadal varit skadad i sju månader är utan tvekan en grund för att han har gjort ett positivt dopningstest. När du ser en tennisspelare stå utanför så länge så är det för att han testats positivt, säger Bachelot till franska tv-kanalen Le Grand 8, enligt AS.

Nadal själv har bemött det franska påhoppet.

– Jag har hört att de anklagar mig för dopning ett par gånger nu. Och jag är ganska trött på det. Det är inte snällt mot mig eftersom jag är helt ren och har arbetat hårt hela min karriär. När jag är skadad är jag skadad. Jag har aldrig tagit något för att komma tillbaka snabbare, säger Nadal.

”Hon är en idiot”

Enligt Rafael Nadals morbror och tränare, Toni Nadal, säger att man nu funderar på att stämma Roselyne Bachelot för anklagelserna.

– Jag vet inte av vilka skäl den här damen säger detta. Rafas advokat arbetar redan med att vidta åtgärder. I stället för att bevisa någon som helst skuld behöver man nu bevisa att man är oskyldig. Denna kvinna är en idiot, säger Toni Nadal till radiokanalen, enligt Marca.